Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Autizmus öröklődik?

Autizmus öröklődik?

Figyelt kérdés
Ha én enyhén az vagyok, vagyis magasan funkcionáló autista vagyok, amit a doki szerint apától örököltem, akkor van esély, hogy ilyen esőember kategória lesz a gyerekem? Jobb, ha inkább nem szaporodok, és kiélvezem az életet? Bár akkor might as well véget is vethetnék neki, mert akkor nincs értelme.
2022. dec. 16. 15:41
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

8 9 amúgy azért lep meg, mert szellemileg teljesen rendben vagyok. Nem vagyok hülye, meg semmi. Igazából erre hajazó tüneteim vannak, és az ilyen autizmust vizsgáló teszteken gyengén teljesítettem. 🤷‍♂️

10 mindig is ez volt a legnagyobb álmom. Nem igazán van más, amit el tudnék képzelni. Olyan nővel pedig nem jönnék össze, aki nem szeretne családot.

2022. dec. 18. 12:45
 12/20 anonim ***** válasza:
11, az nem lehet, hogy ez nem is a te legnagyobb álmod? Nem kötekedésből, de én például egy csomó mindenre jócskán felnőttként döbbentem rá, hogy ezt például nem is én határoztam meg magamnak. Volt, aminél még időben, olyan is, amit már késő lett volna másképp tenni. És nem úgy, hogy konkrétan kötelezővé tették, csak a teljes környezetem azt mutatta, hogy "ezt így kell, ez az egyetlen (helyes) út". Akkora a világ, várj még azzal az egyetlen dologgal amire azt hiszed, hogy egyetlen vágyad. Figyelgess, tapasztalj, hátha egyszer csak beesik valami, amire teljesen rákattansz. Nem lebeszélni akarlak az álmodról, csak jó szándékból írtam ezt.
2022. dec. 18. 12:55
 13/20 anonim ***** válasza:
45%
Szóval nem vagy diagnosztizálva, de máris félsz, hogy az autizmust olyan szinten fogod átörökíteni, hogy a gyerek szobanövény lesz, vagy esőember. Erre nem sok esélyed van.
2022. dec. 18. 12:57
 14/20 A kérdező kommentje:

Adhd a diagnózis, és nem vizsgálják az autizmust, de a négyből 3 teszten rossz lett a teljesítményem nagyon. Ezért gyanítható a spektrumzavar.

12 ez az én álmom. Szeretném, ha lenne gyerekem, gyerekeim. Megtanítani őket mindenre, felkészíteni őket az életre, kirándulni a családdal, stb stb. Átadjam a tudásom, örökségem az új generációnak. Nem 30 40 évesen akarom az első gyerekemet, mert akkor egy vén trotty leszek, mire felnő. Nem fogok tudni elmenni velük sportolni már, stb. Bár most lettem 24, 20 évesen kötöttem ki, hogy szeretném 26 éves koromra az igazit megtalálni és akkor elindítani a gyerekprojektet. Hát eléggé rossz úton haladok hahaha ráadásul még ez is keresztbe tett.

2022. dec. 18. 13:22
 15/20 anonim ***** válasza:
Látom, nagyon érezni az írásodból, igaziból ezért is akartalak rávenni, hogy kicsit nézegess más irányba is, mert még olvasni is szomorú, hogy (most már tudom) 24 évesen már úgy látod az életed, hogy elveszett a legnagyobb álmod. Mindemellett nagyon bízom benne, hogy úgy alakul az életed amiben komfortosan tudod érezni magad.
2022. dec. 18. 13:29
 16/20 anonim ***** válasza:
45%
Még fiatal vagy, ráadásul férfi, nálad nincs olyan, mint a nőknél, hogy kifutnak az időből.
2022. dec. 18. 18:51
 17/20 A kérdező kommentje:
16 de ha 40 évesen csinálok gyereket, akkor 58 leszek amikor felnőtt lesz az első. Mit csinálok vele 58 évesen? Rotty leszek addigra
2022. dec. 18. 19:28
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
Ti most szorakoztok? En nem is vagyok autista.
2022. dec. 19. 00:38
 19/20 anonim válasza:

Az autizmus öröklődhet, de nem lehet biztosra menni sosem. Olyan családba is születhet autista/down-kóros/ fogyatékos gyerek, ahol még nem volt a családban. Ez bizonyos fokig lutri. Ha nem akarsz "kockáztatni" fogadj örökbe. Ugyanúgy lehet szeretni és szerető családban felnevelni az örökbefogadott, mint egy vér szerinti gyereket.

A vén trottyozás pedig pokoli sértő. Képzeld, én 39 évesen szültem 4 sikertelen terhesség után. 47 vagyok és rengeteg aktív tevékenységünk van a fiammal. Kirándulunk, biciklizünk, focizunk, kosarazunk, úszunk, veteményezünk, kutyával futni járunk, stb.

2023. jan. 14. 11:20
 20/20 A kérdező kommentje:
Ok, és 57 évesen mennyi aktív tevékenységed lesz vele?
2023. jan. 14. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!