Ha valakit diagnosztizál a pszichiáter az mehet rendőrnek?
Nem nyilvános adat, de az alkalmasságin ha olyan nagy gond, úgyis kiszűrik.
Pszichológiai alkalmasságot is néznek. Nem lenne jó, ha csak úgy valaki elkezdene lövöldözni, mert a hangok azt mondták...
Én úgy tudom, hogy van pályaalkalmassági vizsga, felmérés.
De szerintem nagyban függ attól is, hogy mi a diagnózis. Vannak kezelhető, gyógyítható mentális betegségek (azok is enyhétől a nagyon súlyos formáig) és vannak gyógyíthatatlan betegségek is. Nem mindegy.
A vonatkozó jogszabály: 45/2020. (XII. 16.) BM rendelet a belügyminiszter irányítása alatt álló egyes rendvédelmi feladatokat ellátó szerveknél foglalkoztatott hivatásos állomány és rendvédelmi igazgatási alkalmazotti állomány alkalmasságvizsgálatáról
A teljes szövegét megtalálod itt: [link]
A végén az 1. melléklet 13-25. pontjai sorolják fel, hogy milyen mentális és neurológiai zavarok számítanak kizáró oknak. A 2. melléklet határozza meg a pszichológiai minimumfeltételeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!