Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hol kaphatnék szakértő segítsé...

Hol kaphatnék szakértő segítséget a mentális problémáimra? Eddig nem találtam olyan helyet, ahol komolyan vennének.

Figyelt kérdés
Több éve küzdök depresszióval, most más tünetek is társultak hozzá, volt egy idegösszeroppanásom is nemrég, de nem igényelt komolyabb orvosi beavatkozást. Nem tudok dolgozni, nehézséget jelentenek olyan alapvető dolgok, mint pl egy bevásárlás a boltban. Nem alszom normálisan, rosszul érzem magam fizikailag is állandóan. Hova mehetnék, hogy tényleg komolyan vegyenek, és ne "hisztinek" meg hasonlónak könyveljék el a problémámat?
2022. dec. 14. 18:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Hát könyörgök: hát azért mondták ezt, mert így van! Mert 4-ből 3-szor olyan emberekhez mentél, akiknek nem kompetenciájuk a súlyos depresszió kezelése! Vakbélműtétre se a háziorvoshoz mész! Pszichiátert keress, ideális esetben pszichiáter-pszichoterapeutát, és mindjárt foglalkozni fog veled.
2022. dec. 14. 21:26
 12/19 A kérdező kommentje:
A pszichiáter sem foglalkozott velem...csak elküldött az inkompetens pszichológusokhoz.
2022. dec. 14. 21:28
 13/19 anonim ***** válasza:
Ő nevezte meg, hogy kihez menj? Azt nem hiszem. Te választottál nem kompetenseket. Keress másikat. Azért azt furcsállom, hogy a pszichiáter egyáltalán nem foglalkozott a depresszióddal.
2022. dec. 14. 22:29
 14/19 anonim ***** válasza:

Klinikai szakpszichológushoz vagy pszichoterapeutához menj.

A nem elég kompetens indoklás arra utal, hogy komolyan vettek. Azért nem kompetensek mert nem kis elakadásnak vették.

2022. dec. 14. 22:42
 15/19 anonim ***** válasza:

10 Igen pontosan erről van szó. Kontrollált a hozzáférés, mint megannyi gyógyszerhez, a felírása és a szedése is feltételekhez kötött, tehát nincs betiltva hanem megvan a helye a gyógyításban, az ún "fejlett helyeken"

mint Kanadában éppúgy mint Magyarországon.

2022. dec. 15. 13:35
 16/19 anonim ***** válasza:
15-ös, messze nem úgy kezelik Kanadában, mint Magyarországon. Kanadában nagyon átgondolt vizsgálat után és igen ritkán írják fel. Magyarországon én egyszer a vérnyomáscsökkentőhöz kaptam Frontint a háziorvostól azzal, hogy az majd segít lenyugodni. De ha beszédül egy drogos zombi akármelyik kórházba, hogy neki benzó kell, a kezébe nyomják mindössze annyival, hogy nehogy bevegye az egészet egyszerre... persze beveszi, és ezt mindenki tudja. Ehhez képest Kanadában egy kategória a barbiturátokkal vagy a morfiummal. Persze, fel lehet írni, csak ha felírja a háziorvosod, utána megkérdezi tőle a Medical Board, hogy ezt még is hogy gondolta.
2022. dec. 15. 15:22
 17/19 anonim ***** válasza:
Tehát kontrollált a hozzáférés, és terápiás alkalmazása nincs "betiltva" Kanadában sem, és Magyarországon sem, ellentétben a korábbi állítással. Amúgy ott az ún "fejlett helyeken" hogy állnak a opioid krízissel?
2022. dec. 15. 16:06
 18/19 anonim ***** válasza:
Csak mert úgy hallottam hogy a benzo + fentanil mostanában a menő.
2022. dec. 15. 16:07
 19/19 anonim ***** válasza:

Átmeneti szedéssel nem is lenne baj. De gyakran rajta felejtik a beteget vagy olyan gyógyszert adnak, ami mellé nagyon kell. Pl ha akatízia a mellékhatása. Ilyenkor szerintem jobb lecserélni, ami akatíziát okoz.

Sajnos van aki szorongó, antidepi nem hat rá, nehéz mást kitalálni helyette. 13 év alatt 9 féle antidepit szedtem. Semennyi vagy minimális hatásuk van szorongásra nekem. Ilyenkor marad a nyugtató vagy antipszichó kell mellé.

2022. dec. 15. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!