Hol kaphatnék szakértő segítséget a mentális
problémáimra? Eddig nem találtam olyan helyet, ahol
komolyan vennének.
Hát könyörgök: hát azért mondták ezt, mert így van! Mert 4-ből 3-szor olyan emberekhez mentél, akiknek nem kompetenciájuk a súlyos depresszió kezelése! Vakbélműtétre se a háziorvoshoz mész! Pszichiátert keress, ideális esetben pszichiáter-pszichoterapeutát, és mindjárt foglalkozni fog veled.
2022. dec. 14. 21:26
12/19 A kérdező kommentje:
A pszichiáter sem foglalkozott velem...csak elküldött az inkompetens pszichológusokhoz.
Ő nevezte meg, hogy kihez menj? Azt nem hiszem. Te választottál nem kompetenseket. Keress másikat. Azért azt furcsállom, hogy a pszichiáter egyáltalán nem foglalkozott a depresszióddal.
2022. dec. 14. 22:29
Klinikai szakpszichológushoz vagy pszichoterapeutához menj.
A nem elég kompetens indoklás arra utal, hogy komolyan vettek. Azért nem kompetensek mert nem kis elakadásnak vették.
2022. dec. 14. 22:42
10 Igen pontosan erről van szó. Kontrollált a hozzáférés, mint megannyi gyógyszerhez, a felírása és a szedése is feltételekhez kötött, tehát nincs betiltva hanem megvan a helye a gyógyításban, az ún "fejlett helyeken"
mint Kanadában éppúgy mint Magyarországon.
2022. dec. 15. 13:35
15-ös, messze nem úgy kezelik Kanadában, mint Magyarországon. Kanadában nagyon átgondolt vizsgálat után és igen ritkán írják fel. Magyarországon én egyszer a vérnyomáscsökkentőhöz kaptam Frontint a háziorvostól azzal, hogy az majd segít lenyugodni. De ha beszédül egy drogos zombi akármelyik kórházba, hogy neki benzó kell, a kezébe nyomják mindössze annyival, hogy nehogy bevegye az egészet egyszerre... persze beveszi, és ezt mindenki tudja. Ehhez képest Kanadában egy kategória a barbiturátokkal vagy a morfiummal. Persze, fel lehet írni, csak ha felírja a háziorvosod, utána megkérdezi tőle a Medical Board, hogy ezt még is hogy gondolta.
2022. dec. 15. 15:22
Tehát kontrollált a hozzáférés, és terápiás alkalmazása nincs "betiltva" Kanadában sem, és Magyarországon sem, ellentétben a korábbi állítással. Amúgy ott az ún "fejlett helyeken" hogy állnak a opioid krízissel?
2022. dec. 15. 16:06
Csak mert úgy hallottam hogy a benzo + fentanil mostanában a menő.
2022. dec. 15. 16:07
Átmeneti szedéssel nem is lenne baj. De gyakran rajta felejtik a beteget vagy olyan gyógyszert adnak, ami mellé nagyon kell. Pl ha akatízia a mellékhatása. Ilyenkor szerintem jobb lecserélni, ami akatíziát okoz.
Sajnos van aki szorongó, antidepi nem hat rá, nehéz mást kitalálni helyette. 13 év alatt 9 féle antidepit szedtem. Semennyi vagy minimális hatásuk van szorongásra nekem. Ilyenkor marad a nyugtató vagy antipszichó kell mellé.
2022. dec. 15. 16:26
Kapcsolódó kérdések: