Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Másvalaki életéről szólnak az...

Másvalaki életéről szólnak az álmaim. Mi lehet ennek az oka?

Figyelt kérdés
Csak csak olyan álmaim vannak, amelyeknek semmi köze az életemhez. Nem szerepelenk bennük a családtagjaim, az ismerőseim, a munkatársaim, a lakóhelyem, a munkahelyem és az életem eseményei. Soha nincsenek szexuális témájú álmaim. Egy tipikus álmom így néz ki: idegen helyszínen (utcákon, labirintusszerű épületekben, föld alatti alagutakban, hegyek között) kóborolok, többnyire egyedül, de és néha idegen alakokat pillantok meg. Mintha másvalaki álmait álmodnám, akihez semmi közöm. Sok év óta így van. Mi lehet ennek az oka? Másnak is vannak hasonló álmai?

2022. dec. 2. 17:30
 1/6 anonim ***** válasza:
26%
Csodálatos ahogy másvalaki álmait álmodod te csodálatos kis hópihe!
2022. dec. 2. 17:41
 2/6 A kérdező kommentje:
Elnézést kérek, ha hülye, illetve érdektelen kérdést tettem fel. Deluzív zavarral kezelnek, szedem a gyógyszert stb., tehát nem ez a legnagyobb bajom. Viszont nem tudom, hogy ennek az "idegen-álom" jelenségnek köze lehet-e a téveszmés betegséghez, vagy esetleg csak egy tök hétköznapi dolog, amivel egyáltalán nem kellene törődni.
2022. dec. 2. 17:55
 3/6 anonim ***** válasza:
32%
Minden, ami az agyadban, illetve az álmaidban zajlik, emléknyomok, vágyak, félelmek szüleménye. Az álmainkra leggyakrabban nem szoktunk emlékezni, talán nem alszol elég mélyen vagy túl sok jelentőséget tulajdonítasz az álmaidnak, hogy neked ennyire megmaradnak. Beszélj róla az orvosodnak, lehet, hogy változtat a gyógyszereiden vagy hogy mit mikor/hogyan szedj.
2022. dec. 2. 18:15
 4/6 anonim ***** válasza:
42%

Van köze az elmeállapotodhoz, lehet valamilyen analitikus pszichológia, pszichológiai szempontú álomfejtés segítene.

[link]

2022. dec. 2. 18:59
 5/6 anonim ***** válasza:
22%
... illetve a gyógyszer is okozhatja, ha a gyógyszerszedés óta van így.
2022. dec. 3. 12:41
 6/6 A kérdező kommentje:
Kösz a segítő szándékú válaszokat. Sajnálom, hogy valaki(k) válogatás nélkül minden választ lepontoz(nak) a Mentális egészség kategóriában. Én még az #1. választ is hasznosként jelöltem.
2022. dec. 5. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!