TB-s pszichiáterhez vajon mennyi idő bekerülni?
Azért azt tegyük hozzá, már tapasztalatból is, hogyha te úgy mész oda hogy meg akarod ölni magad, akkor mész a zárt osztályra rossz esetben, de a nyílt sem jobb.
Sok helyen a neurológiai problémásokat is egy helyre rakják mert nincs hely. Ezek a betegek általában alzheimeresek, demensek, meg mittom én, és maguk alá sz*rnak/hugyoznak/finganak este 11 kor, és egész éjjel abban a szagban kell aludnod, nem fürödnek, kész káosz és hányinger.
A személyzet a legtöbb helyen sz*rdarabként kezel, nem pedig mint beteggel. Az orvosok sem jobbak, csak ők meg alig látnak max reggeli vizit esetén - ami annyiból áll "Hogy érzi magát? Jó." és ennyi.
Én 1 hónapot voltam 2 különböző kórházban pszichiátrián, és a második volt ilyen.
Az első viszonylag oké volt, csak ott meg éjszaka kellős közepén ordít fel a mentális beteg, aztán jönnek benyomni neki a haloperidolt meg a rivotrilt.
Szóval vigyázz ezzel a megakarom ölni magam kifejezéssel, mert ezt ilyen "komolyan" veszik.
Amúgy meg egy jó hír, hajrá Fidesz: mostanában sokkal kevésbé veszik fel a mentális betegek egy jó részét, viszont az alkeszokat szeretettel felveszik - ezt az orvosom mondta, náluk meg is szűnt a zárt osztály.
Jól jött ez az adminisztrációs közbeavatkozás a Fidesztől, 4 év múlva is rájuk fogok szavazni!
Még ha szükség van gyógyszeres kezelésre, akkor is mindenképp érdemes pszichológussal is dolgozni a problémákon, hogy segítsen helyre tenni a dolgokat és a megfelelő viselkedést, gondolkodásmódot kialakítani.
A gyógyszer csak a tüneteket kezeli, de a problémák tartós megoldásához a gondolkodásmódot és viselkedést is át kell alakítani, amivel a pszichológus foglalkozik, nem a pszichiáter.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!