Mennyi ideig kell átlagban szedni antidepresszánst?
4 éve ki tudtam jönni a depresszióból, pánikbetegségből pszichológus segítségével is. Most sajnos családban történt haláleset és egyéb szorongások miatt pszichiáter segítségét kértem.
Már pár nap után jobban voltam, kaptam szorongásoldót és antidepresszánst.
A szorongásoldót már nem szedem (Rivotril) Az első 1 hétben szükség volt rá, most már csak szükség szerint.
Őszintén szólva 3 hete szedem a Mirzatent, már jobban érzem magam, pedig a gyógyszernak amit szedek elvileg 4-6 hét kell, hogy kifejtse a hatását. (Mirzaten 15 mg-ból szedek 0,5 tablettát este).
Mennyi ideig kell minimum fél év, 1 év?
4 éve olyan erős pánikrohamon volt, hogy a mentő vitt el.
Most 2x rosszabb volt, azt mondtam ismerősöknek, hogy a poklot éltem át, szó szerint. Egy nap volt általában 4-5 pánikrohamom, nem tudtam enni, nem volt étvágyam. Más már attól is rosszul van, ha egészséges, hogy nem evett 1 nap csak 2 falatot, én meg hetekig így "éltem".
Én tényleg nem vagyok gyógyszerpárti, de a doktor is azt mondta, hogy jó döntés volt, hogy jöttem.
Egyébként ez egy enyhe antidepresszáns, és ott is a legkisebb adag felét szedem, feltöltési szakaszban negyedet, szóval az orvos se tömi belém. Ezért gondolom, hogy lejönni is le tudok majd róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!