Ha napi 8-10 órát alszom miért vagyok fáradt álmos? Úgy érzem napközben eltudnék aludni, rövid távon tudom fen tartani a koncentrációmat és kevés munkát tudok elvégezni (tanulás) és már olyan fáradt álmos vagyok hogy az asztalon elbírnék aludni, ez vagy azért van mert nem érdekel amit tanulok, vagy lusta vagyok vagy én nem értem ezt az egészet nagyon idegesít, van c,d, vas,b, cink kiegészítőm egészségesen eszek beviszek mindent eleget alszok mozgok iszok rendesen vizet amennyi kell , akkor minek vagyok fáradt? Ez ilyen genetikai hulladék jele, vagy ezt mivel lehet helyrehozni? Akkor is tartsak ki a tevékenységeimben ha szinte majd elalszom? Igaz hogy nagyon depressziós vagyok nyugtalan, barátaim tehát szociális életem sincs ha úgy vesszük szeretetet figyelmet sem kapok senkitől.. ezek ilyen negatív hatással vannak a képességeimre?
Millió + 1 oka lehet, ebből csak az egyik a depresszió. Szorongás is elég kimerítő, vagy ha nem jól/felszínesen alszol éjszaka. De okozhatja alacsony vérnyomás, alacsony pulzus, időjárás, frontérzékenység, túl nehéz ételek, fény hiánya, mozgáshiány, unalom, boldogtalanság, amikor az ember az alvásba menekül, stb, stb.
2022. nov. 23. 17:52
3/7 A kérdező kommentje:
Így van boldogtalan vagyok nagyon is, és a vérnyomásom az nem jó 85-100 között, pulzus az valami 65-75 volt azt hiszem legutóbb, ma direkt aludtam napközben mert már nagyon nem bírtam tovább, miután felkeltem egy kis ideig kb 1 óra nagyon jó volt a teljesítményem, értettem amit olvasok, megjegyeztem, hamar leírtam a füzetbe, aztán beütött megint a fáradtság/álmosság, elírom amit másolok ki a füzetbe 2-3 sorral lentebbit másolom, egyszerűen hiába erőlködöm hogy tanuljak de olyan az energia szintem hogy ilyen extrém kényszerrel tudom csak végrehajtani, ezzel valamit lehet csinálni vagy ezt csak tűrni lehet? Van mikor hirtelen megjön az erő a kedv és úgy érzem bármire képes vagyok de ennek rövid időn belül vége és lecsökken
2022. nov. 23. 18:07
4/7 anonim válasza:
A nemed és az életkorod tényleg sokat segítene egy rendes válaszhoz, mert rengeteg hormonális és fiziológiai dolog függ ettől.
Dolgozol is tanulás mellett valamit?
2022. nov. 23. 18:15
5/7 anonim válasza:
Hát több okai lehet.
Viszont több dolgon változtatnék hátha segít.
Több természetes fény beengedése (van egy hormon ami termelődik, ez segít este is elaludni) gyakori szellőztetés, egy kellemes hömérésklet beállítása a lakásban, ne legyen túl meleg, nekem a 20-22 az ideális.
Több mozgást igtatnák be, és lehet elgondolkoznék egy kis koffein bevitelen, kola kávé. (energiaitalt ne)
Mozudulj ki szorakozni is.
2022. nov. 26. 18:28
6/7 anonim válasza:
Elfelejtettem, a vashiany is okozhat faradtsagot, elmehetnel haziorvoshoz kerni beutalot egy teljes verkepre, ha nem ad esetleg menj el vert adni, ha nem felsz a tűtől és bírod a vért.
Az is felfrissit, valamit elotte megmérik helyben a vasadat (elvileg). A taplalkozasodba is epitsd be, vagy kapj be egy tablettát.
2022. nov. 28. 15:13
7/7 A kérdező kommentje:
Szedek vas vitamint c vitamint és d vitamint meg omega 3 mellette full egészségesen táplálkozok kondiba járok, szerintem a depresszióm a gond meg a magány nincsenek barátaim meg 22 évesen párkapcsolatom sem volt ez tart feszületbe, de amúgy tényleg rosz a vérnyomásom lehet ha lelkileg jobban érezném magam az vajon helyre állítaná, szóval ha vért adok az mit befolyásol? Mert nagyon sokan járnak azt tudom
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!