Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért utasítják el sokan pl....

Miért utasítják el sokan pl. az antidepresszáns vagy más hasonló gyógyszerek szedését? Akár életmentő is lehet.

Figyelt kérdés

2022. nov. 16. 22:00
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
41%

Meg az is probléma hogy nem tudom eldönteni mit csináljak

A pszichiátria egy pokoli hely, undorító az orvos, itthon viszont nem tudom szedni, meg össze vissza alszom

Egy nap 10x meggondolom hogy szedjen e vagy sem

Amúgy meg elvagyok itthon, doglodom

2022. nov. 17. 08:42
 12/29 anonim ***** válasza:
69%
Én pedig nem tudom elfogadni, hogy úgy teljen az életem, hogy döglődöm.
2022. nov. 17. 09:29
 13/29 anonim ***** válasza:
64%

A stigma miatt. Én szeretnék egy kicsit rácáfolni. Az antidepresszáns az egyik oka hogy felkelek minden reggel és motivációval csinálom a dolgom,a hangulatom is rendben van. A lítium az életemet mentette meg konkrétan. Ezek mellett úgymond képessé tettek a gyógyszerek a pszichoterápiára ami által tovább fejlődhetek. Sokkal reálisabban és logikusabban látom a dolgokat, mint azelőtt, hogy bármit szedtem volna. A nyugtatókat én sem kedvelem, amikor felírták nem szedtem be, de hatása sem nagyon volt, mivel elég rendesen ittam akkoriban. Azzal egyetértek, hogy a nyugtatók felírásával nem kellene ilyen könnyelműen bánni. Az antidepresszánsok is okoznak elvonási tüneteket, de nekem megéri, majd egyszer nyáron akarom elhagyni, ha már teljesen stabilnak érzem magam, de nem önálló döntésből. Ezek az elvonási tünetek egyébként nem olyan rosszak, mint amik a nyugtatók elvonása után jelentkeznek. A másik fontos dolog az, hogy a nyugtató csak elnyomja a szorongást, de nem szünteti meg és szerintem akadályozza a pszichoterápiát is [ezt úgy képzelem el, mint amikor a fájdalomcsillapító elfed egy fontos tünetet, ezért rejtve marad, pl. vakbélgyulladás].

Az antipszichotikumoknál elfogadható ha valaki nem akarja szedni, de csak akkor ha van betegségbelátása és el tudja különíteni a delúziót a valóságtól, ezt meg nehéz megítélni.

2022. nov. 17. 16:17
 14/29 anonim ***** válasza:
50%
13-assal egyetértek. Később kifejtem.
2022. nov. 17. 16:40
 15/29 anonim ***** válasza:
57%

13

Az emberek úgy élnek együtt antidepresszánssal ca. 15 éve együtt, hogy "majd egyszer nyáron leteszik".

Ne becsüld alá az elvonási tüneteket, mert nem is a fizikai függés itt a lényeges, hanem egyáltalán nem fogod magad olyan nagyon stabilnak érezni gyógyszer nélkül...

2022. nov. 17. 16:41
 16/29 anonim ***** válasza:
59%

Nekem sokat segítenek a gyógyszerek, de az igazán jó kombinaciót nehéz volt megtalálni.

Antidepit nem szedek, pörges volt a fő bajom. Télen kellhet esetleg antidepi. Azt tavasszal el szoktam tudni hagyni. Téli depim van tavaszig. Indokolatlan tovább szedni.

Nyugtatóról leszoktam.

2022. nov. 17. 17:16
 17/29 anonim ***** válasza:
0%
16-os voltam.
2022. nov. 17. 17:16
 18/29 anonim ***** válasza:
0%

15

Neked milyen tüneteid voltak, illetve mióta szedsz antidepresszánst? Jársz pszichoterápiára?

2022. nov. 17. 18:59
 19/29 A kérdező kommentje:

Örülök ennek a kis beszélgetésnek.

Én amúgy 3 éve szedek antidepresszánst, frontint nagyon ritkán. Sajnos az altató csapdájába estem, most azt építgetem lefelé.

2022. nov. 17. 19:46
 20/29 anonim ***** válasza:
41%

Sok sikert hozzá, próbálj meg alternatívákat keresni, menni fog!

Jársz mellette terápiára?

2022. nov. 17. 20:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!