Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez lehet szorongás?

Ez lehet szorongás?

Figyelt kérdés
Teljesen kiegyensúlyozott életet élek, de különböző szituációkban, ahol emberek vesznek körül (kivéve, ha ismerősök/barátok) nagyon durván túl tudom izgulni a dolgokat. Fejben sajnos semmit nem tudok ez ellen tenni, mert ösztönösen jön magától az izgulás/stresszelés ilyenkor, hiába tudom, hogy valójában indokolatlanul izgulom túl az adott szituációt.

2022. nov. 15. 22:23
 1/5 anonim ***** válasza:
93%
Ez önbizalomhiány, gyakorlással lehet segíteni rajta.
2022. nov. 15. 22:37
 2/5 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem ez inkább szociális fóbia kategória, de szerintem is elég ha gyakorlod az ilyen helyzeteket (ha némi plusz akaraterővel rá tudod venni magad, hogy több ilyen helyzetbe kerülj, akkor szerintem magadtól le tudod küzdeni)
2022. nov. 15. 23:04
 3/5 A kérdező kommentje:
Igazából ha túl vagyok egy-egy ilyen rástresszelős szituáción utána már ugyanabban a környezetben komfortosabban érzem magam és ez nagyjából el szokott múlni, de néha mindig előjön egy újabb olyan teljesen hétköznapi helyzet amiben ezeket a szociális fóbiára utaló tüneteket tapasztalom. Ami azért furcsa mert egyébként szeretek társaságban lenni, de idegenek között szarrá tudom izgulni magam😅
2022. nov. 16. 00:10
 4/5 anonim ***** válasza:
Majd kinövöd, ahogy rutint szerzel.
2022. nov. 16. 16:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Ez még csak nem is feltétlenül önbizalom hiány, egyszerűen csak tapasztalatlanság. Teljesen természetes, hogy akikkel még nem találkoztál, amilyen helyzetben még nem voltál, ami szokatlan számodra, az feszélyez és izgulsz miatta. Ezzel mindenki így van.

Minél több ilyen helyzetbe kerülsz, annál több tapasztalatot szerzel benne és egy idő után egyre rutinosabban fogod kezelni.

Érdemes lehet, elbeszélgetned róla egy pszichológussal, ők szoktak tudni elég jó módszereket, terápiás gyakorlatokat ajánlani arra, hogy az ilyen problémákat könnyebben le tudd küzdeni.

2022. nov. 16. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!