Ha elmondom a terapeutámnak a következő űlésen, hogy eszembe jutott ma az öngyilkosság, akkor be fog utalni pszichiátriára?
Csatlakoznék az előttem szólóhoz.
Az hogy ilyesmi eszedbe jutott nem olyan rendkívüli.
Ami azt illeti nekem a tavalyi évben volt egy eléggé rossz időszakom, amikor eléggé mélyponton voltam, s úgyéreztem, hogy többé nincs értelme az életemnek, s akkor rengetegszer eszembe jutott az öngyilkosság gondolata, sőt volt, hogy több napon keresztül nyomasztott ez az érzés, s olyannyira felemésztett belülről, hogy tényleg többször elképzeltem azt, hogy ráhúzom a nyakamra a kötelet aztán kirúgom magam alól a széket és lógok.
Ráadásul tényleg borzasztóan féltem, mert olyannyira kilátástalan helyzetbem voltam, hogy ezt láttam az egyetlen megoldásnak.
A szándék sosem volt meg bennem, hogy megtegyem csak nagyon kísértett a gondolat.
De meghalni akkor sem akartam.
Senki nem akar meghalni, még az sem, aki végül tényleg ahhoz folyamodik, hogy végez magának.
Csak néha olyannyira betemetik az embert a gondjai (előfordul hogy néha csak önhibájából, mint pl az én esetemben is), hogy eljuthat arra a pontra, hogy az öngyilkosságban látja meg a kiutat és a megoldást.
Pedig ez téves gondolat, de volt időszak amikor én is eljutottam erre a pontra vagyis inkább belesodródtam ebbe a helyzetbe, ahogy mondtam önhibámból adódóan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!