Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Rivotrilról akarnak átállítani...

Rivotrilról akarnak átállítani Spitominra, mennyire lesz nehéz?

Figyelt kérdés
Szedek antidepresszánst is (kevert szorongásos és depressziós zavarra), de csak Rivotrillal együtt érzem azt, hogy normális életem van. De mivel ugye csak időszakosan érdemes szedni, a pszichiáterem azt mondta, hogy jó lenne, ha átállnék Spitominra. Viszont nem túl jókat hallottam róla, leginkább azt, hogy nincs semmi hatása, meg hogy nem azonnal fejti ki a hatását. Van itt valaki, akinek sikerült átállni? A Spitomin elején még lehet szedni Rivotrilt?

2022. nov. 11. 14:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Mióta szeded és mennyit a Rivotrilt, hogy váltani akar az orvos?
2022. nov. 11. 15:02
 2/6 anonim ***** válasza:
68%
Semmi köze a két gyógyszernek egymáshoz szòval az átállás leginkàbb attól függ hogy mennyire nehéz elhagynod a rivotrilt. Spitomin valóban nem valami hatásos szer, semmiképp sem fogható a rivotrilhoz, cserébe nem is szokott komolyabb mellékhatása lenni (némi szédülést azért szokott magasabb dozisban okozni). De túl sok választásod nincs, a rivotril a tolerancia miatt nem alkalmas hosszútávú kezelésre (és amikor ezt valaki leírja azonnal habzó szàjjal megjelennek páran akik állítják hogy évek óta szedik és jól vannak, de a tudomány mai állása szerint néhány hónap után a benzo nyugtatók azonos dòzis mellett a placeboval egyenértékűek)
2022. nov. 12. 00:02
 3/6 anonim ***** válasza:

Általában csak csökken a hatás pár hónap alatt.

Több, mint 1 evtizede szedek nyugtatót. Voltak nyugtatómentes időszakok.

Még mindig álmosít. Nappalra csak végszükség esetén jó.

2022. nov. 12. 15:47
 4/6 A kérdező kommentje:

Szeptember óta szedek kb napi 2-3 szem 0.5-ös Rivotrilt.

Előtte pedig 8 hónapig szedtem Frontint.

2022. nov. 14. 06:26
 5/6 Fes Vilmos válasza:
Azonnal ezek a gyógyszerek általában nem hatnak, idő kell mire beállnak, azt az időt kell kihúzni. Én is hasonló cipőben járok, frontint szedek és mellette szedtem a scippa-t, de az nem vált be mert erősen rontotta az állapotom így most helyette írta fel a Spitomin-t. De ez is mint a legtöbb 2 hét kb mire egyátlanás érzed a hatását, teljesen pedig 4 hét múlva fog beállni. Egyből nem lesz változás, ez sajnos ilyen.
2023. márc. 24. 13:01
 6/6 anonim válasza:
100%
nekem eddig a spitomin sokkal tobbet segit mint a frontin es az antidepresszansok. (floxetet es dulseviat szedtem). kevert szorongasos depressziom van ugyanugy, hatvanyozottan jobb a spitomin szamomra. csak hogy legyen itt egy pozitiv elmeny:)
2023. júl. 21. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!