Szerintem túl sok stressz ért az utóbbi időben. Most lenne időm, de nem tudom hogy pihenjem ki. Tegnap kb egész nap feküdtem. Szerinted hogyan pihenjem ki a stresszt?
Valamivel tereld el a gondolataid, nekem egy edzés nagyon sokat szokott segíteni :)
Illetve biztos van olyan hobbyd amit már rég csináltál, vagy mostanában nem annyira volt rá időd, esetleg kilehet próbáni új dolgokat is.
Szia,
Nem 1x kérdés mivel embere válogatja de közelítsük meg onnan, hogy lelki-szellemi és testi pihenésre, feltöltődésre van szükségünk. Lehet pl.:
1. Testi
-Mozgás, főleg dinamikus, meditatív (pl séta). Ilyenkor sok kortizol (stresszhomron) ürül ki a szervezetből
-Masszázs
-Forró víz (lazítja az izmokat)
-Relaxáló tea (pl. macskagyökér, valeriána, citromfű...)
-Megflelő vitamin szint (valamilyen multivitmain)
-Gingko Biloba egy kis GInsenggel
2- Lelkileg
-Meditáció, relaxáció, autogén tréning, vizualizáció
3- Szellemileg
-Olvasás
-Zenehallgatás
-Nevetés (nyilván nem erőltetve de endorfint és szerotonint termel)
Ezek mind mind általános dolgok de a lényeg fontos, hogy figylej a testedre ha azt jelzi pihennikell, akkor alázoatos legyél vele és kezdj el pihizni :)
Boldog Napokat,
Chris
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!