Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Disszoc tünetként megjelenő...

Disszoc tünetként megjelenő hanghallásról mit tudtok?

Figyelt kérdés
Én csak annyit, hogy erre nem hat az antipszichotikum.

#Disszoc
2022. okt. 24. 10:48
 1/9 anonim ***** válasza:
31%
Valamelyik alter akar valamit mondani.
2022. okt. 24. 11:39
 2/9 A kérdező kommentje:

Nekem nincs több személyiségem. Nincs disszoc/multiplex zavarom.

Talán lehasadt ènrész ez.

Volt egy pszichotikus epizódom. Az elején nagyon nehéz volt. Nem tudni, hogy a hatodik hónap körülmegjelenő hanghallás disszc eredetű-e vagy"igazi"hallucináció.

Szerencsére jó irányba terelés a célja. Kéri, h mindig azt tegyem, amit (én) jónak találok.

Sajnos akkor mèg nem voltam kezelve (pl depresszió), súlyos depressziónál fenyegetéssel érte el, hogy összeszedjam magam.

Nagyon régen sokáig ejjel-nappal hallottam. Már csak krízisnèl.

2022. okt. 24. 12:02
 3/9 anonim ***** válasza:
A hallucináció úgy tudom, hogy valószerű, tényleg úgy hallod, mintha kívülről szólt volna hozzád valaki és a füleden keresztül hallanád. Ami nem ilyen, az valami más. Ha lehasadt énrész vagy alter, akkor pszichoterápiás módszerekkel, hipnózissal tudnak rajta segíteni. Nem vagyok szaki, csak műkedvelő. Az orvosoddal beszéld meg, ha ilyen sugallmazásaid vannak.
2022. okt. 24. 14:00
 4/9 A kérdező kommentje:

15 éve hallok hangot. A mostani orvosom mostanában mondta, h disszoc tünet is lehet.

Terápiát 5 év után lezártuk. Nem javasolja az orvosom/terapom.

2022. okt. 24. 14:36
 5/9 A kérdező kommentje:

Hallucinació az is, amit nem füllel hallok. Nagyon sok skizofŕénnek nem füllel hallott haluja van.

Orvosom a terapeutam is. Pontosabban már csak orvosom. Lezártuk a terápiát (sematerapia)

2022. okt. 30. 21:06
 6/9 anonim ***** válasza:
47%

Ha az érzékelés korrekt, az nem hallucináció. Ha a gondolatát úgy ítéli meg valaki, mintha nem a sajátja lenne, az inkább téveszme. A skizofrénekre jellemző tünet az is.

A korábbi terápia lezárása nem zárja ki, hogy a jövőben egy újat kezdhess, akár másik terapeutával. (Nem mindenki vizsgázik minden módszerből, ami hatásos lehet.)

2022. okt. 31. 07:57
 7/9 A kérdező kommentje:

Magázva beszél hozzam. Nem füllel hallom.

3 féle módszerű terápiám volt

2022. nov. 21. 23:47
 8/9 A kérdező kommentje:

Teveszmém is volt hanggal kapcsolatban. Massal is kapcsolatban is. Teveszme elmúlt 12 éve. Hang maradt. Disszocot valószínűsítik.

Skizofréninál van visszaesés AP nélkül. Nekem nem volt. De pár éve bipolos pörgés időszakosan van.

2022. dec. 4. 05:37
 9/9 A kérdező kommentje:
Most addikcióra fókuszáló egyéni konzultációm van. Ez nem terápia. Inkabb segítő beszélgetés.
2022. dec. 14. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!