Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tapasztaltatok már hasonlót...

Tapasztaltatok már hasonlót egy terapeuta mellett?

Figyelt kérdés

Elsőre felvágásnak tűnhet, de egyáltalán nem arra akarom kihegyezni a kérdést, hogy én milyen okos és intelligens lennék, hanem hogy úgy érzem, mintha a terapeutám egy kicsit "lassú" lenne és nehezére esne követni a komplexebb összefüggéseket, gyakran vissza is kérdez, hogy mire gondolok pontosan, vagy nem tud megfelelően reagálni az elmondottakra.

Mással nem nagyon volt ilyen problémám, meg tudtuk nagyjából találni a tempót, elsőre is megértették, hogy mire gondolok. Viszont nem szeretném őt megbántani, hiszen segít nekem azzal, hogy kedves és megértő, csak kicsit problémásnak érzem, hogy intellektuális fölényben vagyok.

Szerintetek hagyjam ott?

2022. okt. 15. 21:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
76%

Oké. Zseni vagy, akkor minek írtad ki a kérdést?

(Te nem zseni vagy, hanem idióta)

2022. okt. 20. 17:57
 12/18 anonim ***** válasza:
Hol írtam ilyet, hogy személyiségzavarod lenne? Nem kell túlbeszélni 😆 te írtál ki róla kérdést, úgy tűnt, hogy ez problémát okoz neked, erre reagáltam.
2022. okt. 20. 18:02
 13/18 A kérdező kommentje:
Azért írtam ki a kérdést, mert kíváncsi voltam, hogy más is tapasztalt-e már hasonlót, és hogy sikerült-e ezen túljutni vagy alapvető problémát okozott.
2022. okt. 20. 18:11
 14/18 anonim ***** válasza:
69%
Képzeld el, hogy igen ismerünk gyengébb értelmi képességű embereket, de sose érzékeltetnénk velük, hogy mi okosabbak vagyunk náluk. Inkább megpróbálunk az ő szintjükön beszélgetni. A terapeutádnak sincs semmi köze az intelligenciájának a munkájához.
2022. okt. 20. 18:18
 15/18 anonim ***** válasza:
Szerintem ez neked probléma, hogy annak ellenére ott maradsz, hogy idegesít. Vagy azért fontos, hogy okosabbnak érezd magad egy terapeutánál. Tudod én nem maradnék egy olyan segítőnél pénzért, akinek segíteni kell. Tehát most te vagy a terapeutád terapeutája...és ha téged az elégít ki, hogy ledegradálod "mert nem ő a legélesebb kés a fiókban" akkor mit vársz? Valójában mire lenne szükséged? Mi a célod?
2022. okt. 20. 18:19
 16/18 A kérdező kommentje:
Pedig leírtam már, hogy arra jutottam, hogy ha nagyon zavarni fog, akkor váltok. Jelenleg elviselhető, de idővel majd úgyis eldől, hogy mi lesz. Ezen kívül normális és megértő. Nem degradálom le, hanem leírtam egy tényt, ami nem vált ki belőlem különösebb érzelmeket, ergo nem elégít ki, téged viszont úgy látom, hogy eléggé megsértett. Csak ez itt nem egy terápia, hanem egy anonim fórum, úgyhogy légyszi ne itt éld ki a problémáidat. Köszi!
2022. okt. 20. 18:25
 17/18 anonim ***** válasza:
52%

Hát már ne is haragudj meg, de a munkájukhoz nem sok köze van az intelligenciának.

Ők alapból olyan technikákat alkalmaznak, amiket mar előre betanultak, a nagy könyvek megírtak.

Neked csak szimplán megerősítés kell, hogy mekkora zseni vagy. De ez a viselkedés pont az ellenkezőjét mutatja.

2022. okt. 20. 18:29
 18/18 A kérdező kommentje:
Hát már ne is haragudj, de ezek szerint te semmit sem értesz az egészről. Gondoltam, hogy lesz majd egykét troll, aki képes a kérdést elterelni a lényegről, de csinálj, amit akarsz. A kérdést kikövetem.
2022. okt. 20. 19:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!