Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az, hogy önzönek...

Miért van az, hogy önzönek csúnyácskának, akaratosnak kis porszemnek érzem magam néha?

Figyelt kérdés

Ha valami bántás ér mindig lenyelem, nem tudom lereagálni, ha valaki beszól nekem, önzönek tarom magam, mert ... igazából én se tudom?

Ez depresszió?

Nincsenek barátaim (csak haverok), nincs barátom, pedig nagyon szeretném. És most is bejön egy srác, de persze, hogy van barátnője, pedig még nyomult is rám és én elcsesztem :(

2008. dec. 23. 10:06
 1/3 anonim ***** válasza:

Így a leírtak alapján nem annyira depresszióra, mint kisebbségi komplexusra tippelnék. A családoddal milyen a viszonyod? Hány éves vagy? Suliba jársz még?

Az lenne a legfontosabb, hogy sikerélményhez juttasd magad, bármiben, ez lehet akár főzés, vagy más kreatív dolog, sport, vagy tényleg amihez kedved van. Csodát tesz az emberrel. Írj még bővebben magadról, hogy tudjunk tanácsot adni!

2008. dec. 23. 10:31
 2/3 A kérdező kommentje:

A családommal sokkal jobb lett a viszonyom, mióta koleszos vagyok. Sikerélmény? Lehet igazad van ez kéne nekem, de már sokmindenbe belekezdtem, de még nem találtam olyat, ami ténylegesen örömöt okozna. Régebbe ső még most is balettozni akartam, de nem lett belőle semmi, megaztán a magam 57 kg/175 cm-vel nem is igazán lesz

16 éves lány

2008. dec. 23. 11:05
 3/3 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek az elözövel. Ne aggódj, ha nem jöttek be az eddigi dolgok, keresgélj, próbálkozzál még, elöbb-utóbb rátalálsz majd. Én is így voltam, kipróbáltam a zongorázást, éneklést, grafikát, fotózást, harcmüvészeteket, kerékpározást, faragást, modellezést, honlapkészítést, programozást, etológiát stb. Fel sem tudom sorolni. A végsö telitalálatot az autósport jelentette. Mindig is magas elvárásokat támasztottam magammal szemben, maximalista voltam, és ez nem könnyítette meg a dolgomat. A durva önkritikáim mellett az autóvezetésben éreztem elöször, hogy jó vagyok valamiben. Akkor tudtam elöször kihúzni magam életemben. Adj idöt magadnak, hogy rátalálhass arra, amitöl felforr a véred, és minden porcikáddal érzed, hogy azt akarod csinálni. Gondolj arra, hogy az emberek zöme túl korán feladja. Szakmát választanak valamilyent, aztán üresen leélik az életüket. Te ne ess bele ebbe a hibába. Keresgélj bátran, és ha megtaláltad, tisztában leszel a képességeiddel, értékeiddel.
2008. dec. 23. 12:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!