Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért csinálhatott ilyet az...

Miért csinálhatott ilyet az ismerősöm?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm aki tegnap megpróbálta megölni magát. Felvágta az ereit és majdnem elvérzett, nagyon komolyan vágta fel. A családja értetlenül áll. Olvastam hogy az öngyilkosok szoktak előtte utalásokat tenni, direkt vagy indirekt módon. Beszéltem a családjával és ő a legkisebb jelét sem mutatta annak hogy mit szeretne. Segített nekik, jött-ment, dolgozott, mosolygott viccelődött. Soha nem beszélt még csak olyanról se hogy szomorú lenne. Tényleg komolyan gondolhatta mert előtte egy hétig véralvadásgátlót szedett aminek megtalálták a dobozát és pont egy hétre való adag hiányzott belőle. Tartozása nincs, a mostani helyzet nincs rá nagy hatással mert jól áll anyagilag, a kapcsolata is rendben van. Tényleg majdnem elvérzett. Még nincs magánál. Miért lehetett ez?

2022. okt. 1. 08:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
94%

Én meg pont ellenkezőleg tapasztaltam, mint az utolsó válaszoló. Akik a környezetemben megtették, mind beszéltek róla vagy utalásokat tettek rá rejtett formában. Nincs erre törvény. Vannak, akik nem beszélnek róla és vannak, akik akár nyíltan ki is mondják, hogy "Valamikor meg fogom tenni." Ezt konkrétan egy volt kolleganőm mondta. A nagybátyám meg hónapokkal előtte kezdte mondogatni, hogy "Ha pechem van, még sok szülinapom lesz" meg ilyenek. A volt középsulimban meg egy srác mondogatta, hogy ha év végén is megbukik, megöli magát. Senki nem hitt neki, mondván "aki meg akarja tenni, nem beszél róla". Megbukott. Megtette.

Hiába próbálták megakadályozni a környezetükben élő emberek, nem lehet 24 órás őrszolgálatot állítani senki mellé, és azt sem lehet előre kiszámítani, mikor teszik meg (ha végül megteszik egyáltalán). Egy öngyilkosságra hajlamos ember nagyon labilis, bármikor megjöhet bennük az elhatározás, hogy na most megteszem.

2022. okt. 1. 17:26
 12/16 anonim ***** válasza:
95%

A (nem jó) ismerősömnek volt olyan kijelentése amiből arra gyanakodtam,h öngyilkossára készül,de nem olyan amivel akarata ellenére kórházba viszik.

Szóltam a barátainak. Nem hitték nekem.

Öngyilkos lett. Meghalt.

2022. okt. 1. 19:37
 13/16 anonim ***** válasza:
0%
10es válaszom hiába pontoztátok le. Az egyik kiugrott egy pesti szálloda lakosztályából. A másik egy elhagyatott erdőben felkötötte magát. Egyik se mondta el senkinek a terveit.
2022. okt. 1. 20:34
 14/16 anonim ***** válasza:
93%
Utolsó, azért pontoztak le, mert általánosítottál két esetből. "Aki megteszi,az nem mondja el senkinek." Ez nem törvényszerű. Az utánad lévő kommentelő ismerősei meg mind beszéltek róla, akkor abból meg vonjuk le azt a következtetést, hogy mindenki beszél róla, aki öngyilkos akar lenni? Egyik se igaz mindenkire. Vannak ilyen és olyan esetek is.
2022. okt. 1. 21:01
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
Igaz,oké. De általában véve azok öngyilkossága nem sikerül általában, aki sokat beszél róla.
2022. okt. 1. 21:03
 16/16 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem kevés tuti biztos módszer van. Mindegy,h beszél róla vagy nem.

Sokat gondolkodtam ezen.

Magasból ugrás biztos (pl 10. emelet),de onnan nem merek ugrani.

Vonat, HÉV alá ugrás bizonytalan. Lehet csak végtagvesztés stb.

Elverezni nehéz. Lehet vérzik, elájul és eláll a vérzés.

Nem szeretném felgyújtani magam.

Akasztashoz béna vagyok.

Gyógyszeres megoldás tetszik,de semmi garancia nincs rá,hogy egy nagy szatyornyi gyógyszert nem élek túl.

Többszáz Leponex szinte biztos,h halálos,de csak 30 szemet tudtam szerezni.

2022. okt. 2. 01:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!