Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szánalmas leszek, ha öngyilkos...

Szánalmas leszek, ha öngyilkos leszek?

Figyelt kérdés
2022. szept. 27. 23:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
45%
Igen, az leszel.
2022. szept. 28. 01:00
 12/20 anonim ***** válasza:
6%
Nem
2022. szept. 28. 01:10
 13/20 anonim ***** válasza:
40%
Általában az öngyilkos saját hibájának tekintik, hogy elment. Senki sem fog szánakozni, nem fogják átérezni a te lelki vívódásaidat. Lesznek, akiknek hiányzol majd, a többieknek meg nem számít, hogy eggyel többen vagy kevesebben lettünk.
2022. szept. 28. 06:36
 14/20 anonim ***** válasza:
26%

13

"Általában az öngyilkos saját hibájának tekintik, hogy elment." Honnan vetted ezt az orbitális baromságot? Nekem 12 éves koromban lett öngyilkos a nagyanyám, előtte pár nappal beszéltünk telefonon. Évekig gondolkoztam rajta, hogy mit kellett vagy nem kellett volna másként mondanom. Imádtam őt. És persze nem mondtam semmi rosszat, jó volt a beszélgetés. Csak nagyon fáj még mindig, hogy Ő tudta, hogy utoljára beszélünk (nagyon sokat készült az öngyilkosságra), én meg nem...

Rengeteg ember ostorozza, vádolja magát egy hozzájuk közelálló ember öngyilkossága után.

Most például eszembe jutott egy barátom is, aki öngyilkos lett. Tudtam, hogy előbb-utóbb az lesz, mert sokat beszélt erről. Mielőtt megtette, nem nagyon beszéltem vele, mert nagyon magam alatt voltam (közepesen súlyos depresszióm volt akkor, bipoláris vagyok). Bennem van, hogy beszélni kellett volna vele... de tudom, hogy ő az öngyilkosságát egy bizonyos dologhoz kötötte, az megtörtént, azon nem lehetett segíteni, úh. nem bántom túl sokat magamat azzal, hogy keresnem kellett volna, stb.

2022. szept. 28. 07:24
 15/20 anonim ***** válasza:

#14:

innen: https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__..

A kérdezőnek esze ágában sincs ostorozni magát, de még azt is kikéri magának, hogy a gyászoló rokonságnak véleménye lehessen. Ez a válaszolók többsége szerint teljesen oké. Kb. 6 mondatból ismerik a kérdezőt, de simán invalidálják, amit azok mondanak, akik személyesen is ismerik.

2022. szept. 28. 08:19
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

15

Ne haragudj, ez nekem most nem megy, hogy végigrágjam magam egy kérdésen és megpróbáljam kitalálni, hogy annak a kérdésnek mi köze van ehhez. Kovidos voltam (vagyok) és az agyam nem működik felsőfokon.

Az biztos, hogy szerintem ha egy családban vki öngyilkos lesz, akkor egészen nyilvánvalóan BÁRMELYIK CSALÁDTAG, aki egy kicsit is épelméjű, elgondolkozik azon, hogy van-e köze és mi és mennyi a szerette halálához.

2022. szept. 28. 08:55
 17/20 anonim ***** válasza:
43%

Nekem múlthét előtt volt egy öngyilkossági kísérletem, 200 frontint vettem be, már kómába estem, mire kiértek hozzám a mentők és 4 napot voltam intenzíven, lélegeztetőre kapcsoltak és az egész véremet kicsererélték. Halál komolyan gondoltam az öngyilkosságot és nem akartam megmenekülni, ezért mentem ilyen biztosra de mégis rám találtak és megmentettek.

Ezt azért mondom, mert azóta is vannak még szuicid gondolataim, de a lelkem azt mondja, hogy nem szabad meghalnom, hanem harcolnom kell, és egy nap majd meggyógyulok.

Nem lennél szánalmas, de ne tedd meg. Minden elmúlik. A rossz is.

2022. szept. 28. 09:25
 18/20 anonim ***** válasza:
Szia! Van, aki feltétel nélkül szeret téged. Mégpedig az, aki teremtett, és azt akarja, hogy boldogan élj. Hívd fel a 116-123 telefonszámot, hogy beszélhess valakivel!
2022. szept. 29. 16:26
 19/20 anonim ***** válasza:

Ha esetleg szeretnél beszélgetni nekem nyugodtan írhatsz privátban.

21/L

2022. okt. 5. 00:38
 20/20 anonim ***** válasza:
Nem. Csak kib@szol mindenkivel, aki szeret téged. Lehet, h nem hiszed, de lehet olyan, aki szeret.
2022. okt. 11. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!