Az alkohol valójában segít a rossz helyzetben lévő embereknek?
Nem segít és SEMMIT SE OLD MEG.
Családi kapcsolatokat tönkreteszi, ha gyerek van a családban, örökké emlékezni fog rá ha a szülő rendszeresen iszik...
Ha valaki masszívan alkoholista, az egész fizut képes elkölteni, meg azért is, hogy önbecsülését támogassa ("én klassz vagyok, mindig én hívok meg mindenkit") stb...
Azt gondolják hogy az alkohol okozta eufória bármitől megmenti őket, ez nem így van, az elnyomott agresszivitásuk részegen jön elő, valamint másnaposan ezerszeresen jönnek elő a felejteni vágyott problémák...
Valójában nem segít. A gyógyszerhez meg más drogokhoz hasonlóan elfedi a problémákat, viszont a gyógyszerrel ellentétben és a drogokhoz hasonlóan az alkoholizálás szétrombolja az ember egzisztenciáját, kapcsolatait és végül az egészségét is.
Önbecsapás ez így. A megoldás: kemény munkával rendbehozni lépésről lépésre, ami elromlott, mind az ember életében (iskolák, munka, párkapcsolat, barátok, lakhatás, stb.), mind lelkileg (pszichológus, vallás segíthet), mind egészségileg. Újra tartalmat kell adni az életnek, ami nem a múlton való siránkozás, nem pillanatnyi mámor, hanem kemény, kitartó értékteremtő munka, amire bármikor büszke lehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!