Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Elmondhatom egy iskolapszichol...

Elmondhatom egy iskolapszichológusnak ezeket?

Figyelt kérdés
Lassan egy éve szerelmes vagyok egy barátnőmbe aki egyébként távol él tőlem. Hétvégén találkoztunk és bevallottam neki, hogy mit érzek viszont ő nem tudja ezt viszonozni. (Mindketten biszexuálisak vagyunk). Csak barátként tekint rám és tudtam is, hogy ez lesz egyébként. Még is megvisel, de annyira, hogy a testemre is hatással van a lelkiállapotom. Sajnos nekem nem megy ilyen könnyen ezt elfogadni, nem tudom miért. Egyszerűen csak fáj. Plusz elkezdtem egy sulit, ami miatt szintén rengeteget stresszelek. Az ofőnk ma mondta, hogy lehet járni iskolapszichológushoz. Szerintetek menjek el és meséljek neki erről a lányról vagy rossz ötlet?

2022. szept. 12. 12:48
 1/3 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem nem rossz ötlet, eléggé úgy tűnik, hogy szívesen kibeszélgetnéd valakivel magad. Az iskolapszichológus biztosan objektívebben tudja nézni a dolgot, mint pl. egy rokon. Ha úgy érzed, hajlasz az ötletre, menj bátran.
2022. szept. 12. 12:51
 2/3 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem egy iskolapszichologushoz csak legvégső esetben szabad fordulni. Igen, hivatalosan nem lenne szabad senkinek elmondania semmit, de sajnos sokszor mégis rossz végé lesz. Én nem bíznék meg semmilyen szinten sem iskolai, sem munkahelyi "segitoben". Inkább telefonos, internetes segítséghez fordulj, ahol anonim maradhatsz.
2022. szept. 12. 12:54
 3/3 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem meg a megelőzés fontosabb, nem lenne szabad megvárni a legvégső esetet. Voltam hasonló szituban, annyiban volt másabb az esetem, hogy én nem mondtam el a másik félnek és ő évekkel idősebb is volt nálam. Viszont az, hogy nem beszéltem róla, iszonyatosan megviselt évekig. Amióta pszichológushoz járok, sokkal jobb már attól, hogy tudok róla beszélni.

Szóval én azin a véleményen vagyok, hogy beszélni róla megéri. Előtte persze megkérdezheted a sulipszichot, hogy ugye minden köztetek marad vagy ilyesmi. De sokkal rosszabb, ha az őrlődés már kihat az életed más területeire, testedre, stb

2022. szept. 12. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!