Miért rettegek a nemi erőszaktól, mikor még nem éltem át?

Nem kell neked magadnak átélned ezt, bár kétségtelen, ha átéled, az nagyon erős stresszor és katalizátor... A modern korban elég, ha neten böngészel vagy valaki ismerőstől hallasz effélét, amibe jobban belegondolsz.
Volt efféle szörfölés vagy beszélgetés?

Igen, olvastam róla, hallottam is róla, azt hiszem ez lesz a baj. Túl gyakori. Az egyetlen, amire ilyenkor gondolni tudok, hogy az egyetlen megoldás arra, hogy elkerüljem az az, ha még előtte öngyilkos leszek. Tisztában vagyok azzal, hogy ez káros gondolkodás, mégsem tudom félre tenni.
Köszönöm az eddigi válaszokat!

Nem tudom, segít-e, de a realitás: ahogyan a sajtó tálalja a nemi erőszakot, az nem feltétlenül annak a tipikus megjelenési formája.
Először is azt gondoljuk, gyakori, mert hát sokszor van a hírek közt, de azért, mert ez üti meg az ingerküszöböt. Másrészt tipikusan az erőszakot valaki olyan követi el, akit ismer a másik.
Ez nem jó persze, de nem is szükséges folyton attól félned, hogy idegenek az utcán megerőszakoljanak. Ha az ilyenre fel akarsz készülni, vegeyél részt önvédelmi tanfolyamon, kerüld az olyan helyzetet, ahol egyedül vagy zárt helyen, tarts magadnál önvédelmi eszközt (akár egy kulcscsomót is).

8: azért ez is túlzás....
Ismerek nagyon jó csajokat, de senkitől nem hallottam hogy ilyesmi rendszerszintű lett volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!