Mit tegyek, ha nagyon ideges vagyok, pánikolok, zsibbad a karom, puffad a hasam a stressztől, félek, hogy valami történik velem ? Kivagyok idegileg. Hogy nyugodjak meg ? Van, aki pánikolással küzd ? Mit szoktatok csinálni ? Fáj a mellkasom.
Lassu, mely orrlegzes par percig. Ez csak rovidtavu, de jo megoldas.
A gyokerokot kell feltarni a tartos javulashoz.
Minden jot!
Autogént tréning, majd hasi légzés, figyelve a hasad süllyedését, emelkedését.
Mikor a figyelmed terében megjelennek gondolatok, amik érzéseket váltanak ki, kérdezd meg:
- Kié ez a gondolat?
- Kié ez az érzés?
Természetesen az a válasz fog megjelenni, hogy Én.
Ezután kérdezz rá, hogy ki ez az Én?
Tapasztalni fogod, hogy nem az érzelmeid, nem a gondolataid vagy.
Megállsz a jelen pillanatban.
Ezután mehetne az önszuggesztiós lelkigyakorlat.
Illetve sportolj, étkezz rendesen.
Ez elég, hogy helyre jöjj.
Megpróbálom. Köszönöm. Újra szeretnèm kezdeni a sportolást, sajnos majdnem egy éve abbahagytam. Már vettem fülhallgatót a futáshoz, de nem tudom magam rávenni, igaz, enni se eszek rendesen. Fáj mindenem.
A fejem is fáj. Félek.
Tapasztalni fogod, hogy a félelem is egy érzés, ami nem te vagy.
Csak ragaszkodsz a félelem érzéséhez, mert még nem tudatosult benned, hogy az nem te vagy.
Vagy te, meg az érzelmeid, mint valami moziban.
Szia. Az első valaszolóhoz annyit fűznék hozzá, hogy lehetőleg ne úgy lélegezz, hogy csak lassan beszívod, és kifújod.
Ez egy ilyen 4x4-es légzéd technika. A lényege, hogy először szívd be a levegőt 4 másodperc alatt. Utána tartsd bent, szintén 4 másodpercig. Aztán fújd ki, ez is ugyanannyi idő legyen. Majd még 4 másodpercig ne vegyél levegőt.
Pánikbeteg vagyok, pszichológustól tanultam ezt a technikát. Ha gondolod nyugodtan írj privátban, tudok még pár technikát mondaniy mit tudsz tenni ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!