Mindent túlparázok, mit tegyek ellene?
Valószínűleg örököltem, mert anyum is ilyen.
Nem is magam miatt aggódom, vagy a nálam idősebbek/velem egykorúak miatt, hanem azok miatt, akik fiatalabbak nálam.
A húgomat is alig akartam egyedül elengedni a barátnőjéhez (nem lakik messze) mikor én vigyáztam rá, aztán rájöttem, hogy én ennyi idősen bőven egyedül mászkáltam. (Végül egyedül ment)
Nemrég egy új kisállattal bővült a család, és miatta is folyton aggódok teljesen feleslegesen. Az agyam egyik része tudja, hogy nem szökött el, de a másik folyton azon kattog, hogy mi van, ha mégis. Kényszeresen többször ellenőrzöm, hogy bezártam e a kaput, lekapcsoltam e a lámpát. Pedig tudom, hogy igen. Nagyon sok állatom van (halak, rákok, csigák, nyuszik, cicák és egy kutya) és mindegyikükkel ugyanez van, de csak mióta realizáltam, hogy itt a suli.
Valószínűleg azért, mert nem leszek itt nekik egész nap, és nem tudok segíteni, ha történik valami.
Egy amolyan túlcsordult anyai ösztönnek nevezném.
Tudok tenni ellene? Pszichológus/pszichiáter kilőve, elég most a villanyszámla, nem kell ez is :D
16/L
Nekem csak a bezárt kapu-bedugva hagyott vasalo…témakörre van egy jó módszerem ami nekem nagyon bevált:
ha például becsukom a lakást, és már tényleg bezártam és le ellenőriztem, akkor felhangosan mondok valami irtózatos baromságot, mondjuk “csülkös szarcsimbók”. És amikor 10 percre rá beparazok, hogy vajon becsuktam-e az ajtót, akkor eszembe jut az a nagy hülyeség, és akkor rájövök, hogy bezartam.
Elég hülyén fogalmaztam meg, de remelem érthető és nekem nagyon hatásos volt, azóta az ilyenek miatt nem faj a fejem. :D
1- ezen jót nevettem, jó tipp köszi :D
2- teljesen igaza van
Kérdező: sürgősen keress fel pszichológust mert OCD-d és generalizált szorongásod van. Most még ellehet kapni és csírájában elfojtani!
Amit még véss az eszedbe hogy a kényszergondolataid nem valóság és nem lesznek azok bármennyit is gondolsz rájuk. Ha így lenne, mindenki milliomos lenne :)
#1 A tippedet már próbáltam, de köszi :D
Tisztában vagyok vele, hogy bezártam a kaput, de attól még ellenőriznem kell. A vasalót nem, csak a kaput, nehogy kiszökjön a kutya, meg a nyusziknál a villanyt, nehogy égve maradjon este, mert nem jó nekik. Pedig mostanában fel se kapcsolom, mert még világos van
#2, #3 köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!