Bipolarisok mit tudtok tenni a depresszios vagy kevert fázis ellen ?
Az a baj, hogy ha nem lenne kevert meg depresszív fázis, akkor már nem beszélnénk betegségről, hisz egészséges lennél.
Engem az újdonság, változatosság, interaktív és érdekes dolgok dobnak fel, és tudnának jó állapotban tartani, de ez nem adatik meg mindig számomra.
Kérdező és 2-es, 3-as, miből gondoljátok, hogy kevert fázisban vagytok?
A kevert fázis nagyon nehezen meghatározható (sztem).
Egyszerre pörögsz, mint állat és baromira elfáradsz a pörgésben és a depi nem nagyon mutatkozik, inkább csak valami nagyon furcsa köztes állapotban vagy depi és (hipo)mánia között.
Nehéz egyébként leírni.
Nekem a kevert állapot kétféle.
Ha súlyos a depressziós rész, akkor nagyon rossz a hangulatom, alig tudok felkelni. Viszont, ha felkelek túl gyors a mozgásom. Beszédem is gyors, gondolatrohanásom is van. Sokat beszélek..Sima depressziónál ezek normál gyorsaságúak, vagy lassú a tempója, kevesebbet beszélek.
Kevertben nem bírom a monotonitást, nem tudok koncentrálni sem. Olyan vagyok, mint egy súlyos ADHD-s.
Feszültséggel jár a kevert. Nincs napszaki ingadozás, 0-24 órán át ugyanazt érzem. Hónapokig is tarthat nálam a kevert. Sima depi is.
Ha nem mély a depressziós rész, akkor pörgök. Ilyenkor is nyomott a hangulatom, fel vagyok gyorsulva. Hipománnak azért nem nevezhető, mert nem vagyok vidám.
Depresszióra nekem a legtöbb antidepi nem hat vagy csak kicsit.
Kevertben segít az antipszichotikum, de lenyom, sokat kell aludnom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!