Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ilyenkor a pszichológus mit...

Ilyenkor a pszichológus mit csinál?

Figyelt kérdés
A szüleim elszeretnének vinni pszichológushoz, viszont nem tudom, hogy mi történne velem, úgy értem beutalna-e pszichiátriára (szüleim szerint van rá esély). Depresszió és szorongás gyanujával mennénk be, de emelett bántom is magamat. Emelett már megpróbáltam öngyilkos lenni, viszont nem sikerült és kórházba se kellett mennem, mert nem sikerült és itthon megtudtuk oldani. Ilyenkor a pszichológus mit csinál?

2022. aug. 22. 16:49
 1/4 anonim ***** válasza:
84%

Elbeszélget veled. Hidd el, hogy hasznos lesz. Próbálj megnyílni neki.

Nem tudom, mennyire vagy tisztában azzal, hogy mi okozza nálad ezeket a dolgokat (szorongás, depi, stb.), de ő segít kideríteni - és akkor te is tudsz előre lépni, és kikerülni ebből.

2022. aug. 22. 16:55
 2/4 anonim ***** válasza:
96%
Hát beszélget. Ha súlyos öngyilkossági veszély van, akkor befektet, de ha nincs, akkor nem. Mindenképp hagyd magad elvinni, hiszen ő tud segíteni a rossz lelkiállapotodon. Lehetséges a családterápia is, hiszen ez családi ügy.
2022. aug. 22. 16:55
 3/4 anonim ***** válasza:
67%
Nem baj, ha kicsit félsz, ez érthető. Én hasonló tünetekkel februárban kaptam egy gyógyszert, és elkezdtem terápiára járni. Nem kellett befeküdni, mert meggyőztem a dokit, hogy fogom rendszeresen szedni a gyógyszert és járok az ülésekre.
2022. aug. 22. 16:57
 4/4 anonim ***** válasza:
49%
A pszichológus segíteni fog. Amikor elkezdtem járni hozzá, még fújtattam, hogy >minek nekem, nem vagyok beteg, sem ön-és közveszélyes<, mire rájöttem, hogy szükségem van a segítségre. Azóta három tetkóm van, mindegyik készülése után ugyanazt a szabadságérzetet éreztem, mint egy-egy pszichológusos beszélgetés után. Ne félj, csak segíthet!
2022. aug. 22. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!