Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez tényleg normális lehet?

Ez tényleg normális lehet?

Figyelt kérdés

Most fogytam le 6 kg-t, nem önszántamból, kórházban voltam, bár nagyon nem bánom. De azóta bűntudatom van akárhányszor eszek, próbálok minél kevesebb kalóriát bevinni, és minél többet edzeni, nehogy visszahízzak és még kellene is fogynom egy 5 kg-t, akkor lenne újra olyan mint régen. Körte alkatom van, így minden a csípőmön, a fenekemen és a combomon volt/van. A terapeuta szerint teljesen normális amit csinálok, sőt, szerinte még duci vagyok, úgyhogy fogyjak nyugodtan, és figyeljek is a kalóriabevitelemre, mert 30 évesen már úgysem ehet az ember annyit amennyit akar, mindenféleképpen hízni fog. Ezeket így mondta. Valóban normális, főleg a bűntudat? Eszek azért, de utálom magam miatta.

30/n vagyok, 164 cm és 55 kg

2022. aug. 13. 06:44
 1/6 A kérdező kommentje:
A terapeuta ránézésre alul súrolja a 45 kg-ot, úgy hogy már szült.
2022. aug. 13. 06:48
 2/6 anonim ***** válasza:
Szia én sajnos 50kilobol fogytam 7-et. Szorongas stb. Az a baj tudod hogy fogysz fogysz és utána pedig már nem is vagy. Mármint duci. Nekem nagyon nehéz egy kilot is felszedni szorongassal stb. Én nem igazán engedném magam mostmár megjobban fogyni. Az 55kg sztem reális ne hagyd magad ez alá menni. Hidd el utána sem könnyebb.
2022. aug. 13. 07:09
 3/6 A kérdező kommentje:
Voltam anno 43 kg évekig, szintén szorongás miatt, de csak a dicséretet kaptam mindenkitől, hogy milyen jó alakom van. De nem szeretnék újra annyi lenni, 50 kg lenne a cél.
2022. aug. 13. 07:19
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A terapeutad egy barom. Teljesen jo a body mass indexed, nekem is ugyanilyen 167cm/58kg. Ez az egeszseges. Egyel azt es amennyit csak akarsz, a tested jelzi ha tele van. Es ellensulyozd a felesleges kilok elleni harcot sporttal: kardio, szoval uszas/futas 3x/het 1 ora. Mikor hozzaszoktal 5x/het.
2022. aug. 13. 12:39
 5/6 A kérdező kommentje:
Heti 5x futok, közben súlyzózok is. De lehet hogy tényleg a terapeutától kéne megszabadulnom, mert nem az hogy nem érti meg, hanem még adja a lovat alám, hogy fogyjak, mert kövér vagyok.
2022. aug. 16. 10:07
 6/6 anonim ***** válasza:
Teljesen bolond, ha van valami mod ra jelentsd a felettesenel mert pont azt csinalja ami nem a munkaja…
2022. aug. 16. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!