Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van itt más is, aki jelentékte...

Van itt más is, aki jelentéktelennek érzi magát?

Figyelt kérdés
25 éves srác vagyok. Iszonyú jelentéktelennek érzem magam. A magasságommal még nincs is baj (175 centi), igaz lehetnék magasabb. De annyira gyenge, gyerekes a hangom, nem férfias egyáltalán az arcom sem, alig borotválkozom. Vékony, gyenge az összes csontom. Nulla önbizalmam emiatt. A baráti körömben is én vagyok az, akinek a kérdéseire senki nem figyel, a beszélgetés közben rám senki sem reagál. A lányok terén sincs semmi előrelépés. Se egy csók, de egy kézmegfogás, se egy flörtölés. Soha nem közeledtek hozzám a lányok, még éreztetni se éreztette velem soha senki, hogy tetszenék neki. Nem találok semmilyen munkát már három éve, annak ellenére, hogy sok interjúra behívnak úgy érzem, sehol se vesznek komolyan.

2022. aug. 10. 13:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős helyzet
2022. aug. 10. 14:06
 2/5 anonim válasza:
Jelen kérdező
2022. aug. 10. 14:34
 3/5 LaDame válasza:
Én is éreztem magam hasonló helyzetben, sőt elég gyakran. De hidd el biztos van Valaki akinek fontos vagy csak még vagy nincs jelen az életedben vagy még nem vetted észre. Kitartást és ha másnak nem azoknak akik téged olvasnak fontos vagy:) üdv 19L
2022. aug. 10. 17:07
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez az önbizalomhiány eredménye. Ha elhiszed magadról, hogy jelentéktelen vagy, úgy is viselkedsz. A tartásod, a beszéded mind ezt sugározza tudattalanul, és ezért az emberek nem figyelnek rád. A munkáltatók is figyelik az efféle gesztusokat, és nem szeretik az olyanokat felvenni, akik "szerencsétlennek" tűnnek, mert feltételezhető, hogy nyomás alatt nem teljesítenek jól és a stresszt sem bírják, ezek pedig a mai világban kb minden munkakörben jelen lehetnek.

Pszichológus segíthet abban, hogy feltárd, miért hiszed magad jelentéktelennek. Ugyanis te itt oknak a külső dolgokat állítod, de valójában ezek már okozatok. Az ok valahol benned van, eltemetve.

Addig is annyit tudsz tenni, amit más is: "fake it, 'til you make it". Higgy magadban, ne hagyd magad félrelökni. Olvass róla, hogy milyen gesztusokkal milyen reakciókat váltasz ki az emberekből. Tanulj meg úgy járni, úgy viselkedni, hogy ne ezt sugározd. Tudd, hogy értékes ember vagy, és ne annak legyen a függvénye ez, hogy mit gondolnak rólad mások, vagy, hogy mit hiszel, hogy mások mit gondolnak. Ha ez menni fog, és lépésenként biztosan menni fog, akkor egy idő után ez válik az alapvető viselkedéseddé, és észre sem veszed majd, mikor váltál magabiztossá.

2022. aug. 10. 23:25
 5/5 anonim ***** válasza:
Az a baj, úgy látod a jelen valóságod , hogy ez már örökre így marad. Megnyugtatlak, nem. 10 év alatt is olyan változások lesznek, hogy ne is fogsz erre emlékezni. Addig a legjobb, amit tehetsz, hogy nem lefelé húzod magad és tanulsz. Pl youtube főnix szeminárium, keress rá.
2022. szept. 4. 07:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!