Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Normális, hogy a barátaim így...

Normális, hogy a barátaim így magamra hagytak?

Figyelt kérdés

Tizenéves korom óta küzdök szorongással. Ahogy egyre idősödöm (idén 30 vagyok), ez hullámokban lett néha rosszabb, folyamatosan járok pszichológushoz mindenféle terápiára, többször szedtem már gyógyszert.

Ez idő alatt megvoltak a közeli barátnőim, mindig eltitkoltam előlük a betegségemet, hogy ne húzódjanak el tőlem. Eddig mindig sikeresen, nem vettek észre belőle semmit.

Egészen 3 évvel ezelőttig bírtam így elrejteni. Azóta ugyanis annyira súlyos az állapotom, hogy pánikbeteg is lettem és depressziós is idővel. Gyógyszert most próbáltam eddig nem szedni, de nem tudom, mi lesz...

Úgy másfél éve vállaltam ezt fel előttük mert már nem tudom tovább elrejteni, annyira komoly. Azt hittem, ez nem vezet ilyesmihez, de azóta konkrétan nem keresnek. Elhúzódtak tőlem, kérdeztem, nem vallják be.

Nem értem, normális ez, én vagyok a hibás? Valamit tudnék tenni a dolog érdekében? Vagy hagyjam mert az ilyenek nem barátok? Aki küzd/küzdött mentális betegséggel, hogy bírják a barátságaitok?

2022. aug. 2. 19:12
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
engem is egyedül hagytak pedig még csak el se mondtam mert tudtam, hogy ez túl nagy teher nekik, csak elkezdtem sírni amikor már tényleg nem bírtam tovább, nem is előttük, de látták rajtam, hogy korábban sírtam és ettől kezdve kínosan érezték magukat velem és gyakorlatilag soha többet nem álltak velem szóba..igaz ez velem 17 évesen történt meg, nem 30 de igazából azt tapasztalom h az emberek most is kb ilyenek (25 vagyok) nem kell nekik a teher azt nézik akár tudat alatt is hogy kivel éri meg jóban lenni, tehát főként az számít hogy mennyi pénzed van hogy nézel ki, milyen kapcsolataid vannak, mennyire vagy szórakoztató személyiség. az emberek persze letagadják itt is meg fogod kapni hogy félreérted az egészet és miért te vagy a hibás :DD de egyszerűen ilyen az emberek természete, az emberek 90%-ának nem kell problémás lelkileg sérült ember mert nem akarnak/nincs energiájuk folyamatosan támogatni amikor jól is érezhetik magukat valaki mással
2022. aug. 6. 13:00
 12/12 anonim ***** válasza:
13%
Hát folyamatosan nem is, mert mindenkinek megvan a maga kisebb-nagyobb baja. Egy adott krízishelyzetben, mondjuk válás, ott vannak a barátnők, és egy darabig előre lökdösnek, megtámogatnak. De huzamosabb ideig, pszichés betegség esetén nem az ő dolguk, hanem az erre hivatott szakemberé. A barátság kölcsönös dolog, nem áldozhatja fel az energiáit hosszasan egyik ember a másikért, mert neki se marad. Aki viszont lelki válságban van, az nem tudja a másiknak ezt a kölcsönösséget biztosítani, mert a saját bajával van elfoglalva.
2022. aug. 6. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!