Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Anorexiások, veletek gyakran...

Anorexiások, veletek gyakran megesett/megesik, hogy rosszul lettetek?

Figyelt kérdés

Nem engem érint a téma, nem vagyok anorexiás, csak kérdezem.

Onnan jött ez elő nálam, hogy mostanában az utóbbi pár napban nem nagyon volt időm normálisan enni. Mentem minden nap valahova, előtte otthon nem reggeliztem, mert akkor még nem voltam éhes, amúgy sem vagyok annyira reggelizős típus, szendvicset készíteni nem volt időm, útközben meg nem volt egy normális pékség sem, hogy legalább szendvicset vegyek. Délben tudtam enni, de akkor sem rendes ebédet, mert annyi idő nem is volt, mindig valami pogácsát, péksütit, kis harapnivalót vittem magammal, abból ettem délben (ugye nem sok tápanyag van ezekben), du. 3 körül meleg kaját itthon, vacsorára meg szintén csak valami keveset ettem, mert olyan gyorsan elment a nap, hogy észre sem vettem, hogy este van, későn ebédeltem stb. Zoldséget-gyümölcsöt szinte egyáltalàn nem ettem.

Ma elég rosszul lettem. Nem tudom ettől van-e, de lehet. Tegnap reggel gyorsan elrágtam egy müzliszeletet, délben egy pizzás csigát, 3-4 körül krumplit rántott sajttal, estefele ittam egy kávét, rendes vacsorát nem ettem, csak sajtos rudat meg pár falat bio chipset. Ma reggel indulás előtt müzliszeletet ettem meg pár korty teát megittam. Eddig sokszor volt nálam valami cukrosabb üdítő, most csak víz. Elkezdtem magam olyan sz*rul érezni, hányingerem lett, fájt a hasam, korgott is, de nem tudtam eldönteni éhes vagyok-e, gyengeség, fáradtság jött rám ilyen 10-11 óra körül, pedig aludtam eleget, délelőtt volt még, front sincs ma.

2022. júl. 28. 13:05
 1/3 anonim válasza:
52%
Sziaa szerintem egészen biztosan ez az oka. Anorexiásnak nem mondanám magam de volt olyan időszakom pár éve mikor 1-2 évig alig ettem pár naponta stb. Eleinte tényleg alig volt erőm folyamatosan korgott a hasam, néha belehasított a fájdalom, erőtlen voltam nagyon sokat aludtam, alig értettem meg tök egyszerű dolgokat, egyszerűen olyan volt mintha a szervezetem túlélő üzemmódba kapcsolt volna, és minden ami nem létfontossgú volt azt elengedett.
2022. júl. 28. 14:49
 2/3 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, amit írtál annak semmi köze az anorexiához. Lehet, hogy nem ettél értelmes dolgokat, de a pogácsa, péksüti és hasonlók tele vannak kalóriával, úgyhogy az energiaszükségleted fedezve volt és az anorexiásoknál az energia hiánya/leeső vércukorszint a fő probléma rövid távon, illetve ha sokáig csinálják, akkor a vitamin, ásványi anyag, stb. hiány is gondot jelent, de 1 nap nem evéstől nem lesz ilyen bajod.

A problémád szempontjából talán az egyetlen releváns infó az volt, hogy este lefekvés előtt ittál egy kávét és lehet, hogy emiatt nem aludtál elég mélyen. de lehet, hogy beteg vagy, romlott kaját ettél, stb. de ezeket nem tudjuk neked kitalálni ennyiből

2022. júl. 28. 16:45
 3/3 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem sok köze van hozzá, csak úgy értettem, hogy aki anorexiás, az ugye nem eszik normálisan, evés nélkül húznak le napokat, nem kerül tápanyag a szervezetükbe stb. Nekem nem ez a bajom, csak hirtelen nem tudtam másra fogni, csak hogy nem ettem normálisan (össze-vissza, kis mennyiséget, kalória lehet volt bennük, de tápanyag, vitamin nem nagyon). Kb 1-2 hete van ez, hogy így össze-vissza ettem, kevesebbet, nem rendszeresen, csak éppen egy napot emeltem ki. Romlott ételt biztos nem ettem.
2022. júl. 28. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!