Miért érzem ezt? Lent
Elvileg skizofrén vagyok, legalábbis az orvos azt mondja.
Nem gyógyítható, ezt is mondják
Én azt érzem,hogy nem vagyok beteg, hogy nincsenek tüneteim. Lehet, hogy tegnap még beteg voltam, de már meggyógyultam?
Nem tudom mi történik.
3x ra gyogyithato a betegseg...csak a csi**ka magyar orvoslas a 4 fajjta sajat kitalált komabutito gyogyszerevel semmit se er..
kinn mar 5-6 eve a Richter vagy most pontosan nem tudom,mi a teljes neve ha kered linkelem de mar VaAN ! Csak a Gagyi magyarok tesznek ra benulj szet izomsorvaszto s**rtol a lenyeg h betrg vagy...kint ez bizonyitott. Tehat valaki meggyogyult tole...trhat akintiieket kene utanozni trnyleg a betrgert lenni es akkor par even belul meggyogyullnank
9
Miért adnának cisordinolt??? Honnan veszed ezt a baromságot? Cisordinolt akkor kaptam, amikor masszív pszichózisom volt, akkor is EGYSZER.
A zártosztály messze sem a legalkalmasabb hely a diagnosztizálásra. Kevés az idő az orvosok túlterheltek és gyakran a hozzáállásuk sem a legjobb. Néhány orvos túlságosan támaszkodik erős gyógyszerezésre, mivel az gyorsabban kijuttatja a beteget az osztályáról, de hosszútávon ez nem túl jó a betegnek.
Emellett a tesztek amikkel megállapítják hogy kinek mi a baja, nem száz százalékosak a legjobb esetben sem. Ezek a tesztek nagyban támaszkodnak arra hogy a beteg együttműködő, amit a te eseteben látszik hogy nem állt fent. Ha a beteg ellenséges vagy torzítja az igazat akkor könnyen félrediagnosztizálják. Ezen csak ront az hogyha valakinek nincs betegség érzete, és a rémes állapotban lévő egészségügynek nincs kapacitása arra hogy elmagyarázzák a dolgokat. Ezért a betegek még ellenségesebb lesz nem szedi a gyógyszerét.
Cisordinol amit elsőnek kaptál nem görcsoldó! Hanem skizofrénia és más pszichózisok kezelésére szolgáló gyógyszer. És persze hogy mellékhatásokat tapasztalsz ha nem megfelelően szeded (vannak gyógyszerek amit nem lehet csak úgy simán letenni!). Ez sajnos nagyon gyakori, a beteg eltér az orvos utasításától, roszullesz. Következdetés: AZ ORVOSOK MEGAKARNAK ÖLNI! Majd nem szedi a másik gyógyszerét és teljesen paranoid lesz nem komunikál az orvosokkal és ennek az lesz az eredménye hogy magában vagy másokban tesz kárt.
Ezen túl a rendszer meg tehetetlen, nehéz eldönteni hogy kinek a felelőssége lenne ezeken a problémákon javítani. Mert a betegnek nem lehet túl sok mindent felróni, mert hát beteg. Viszont az általános hozzáállás az orvosokhoz, rengeteg problémát szül, például a már említett, eltérek a gyógyszerem adagolásától mert én jobban értek hozzá, mentalitás. Ami társadalmi probléma. Másrészről a rendszer rosszul kezeli ezeket a betegeket sietteti a diagnózis és túl sokat támaszkodik a gyógyszerekre. De az ő kezük megvan kötve az orvos és költség hiánytól.
De végeredményképp kedves Qudir ne szíts az orvosok ellen, csak mert neked rossz tapasztalataid voltak. Amik valjuk be egyrészt a te felelőtlenségednek köszönhetőek. Csak úgy leszedni magad egy kemény gyógyszerről nem túl jó ötlet. Attól még hogy neked negatív tapasztalataid voltak nem kell másokat elbizonytalanítani a rendszerben. Ami a nyilvánvaló hiányosságai ellenére működik ha a beteg is együttműködő és hajlamos beszélni az orvosaival!
Nézd, nem fogok egy olyan valakivel vitatkozni aki, nyilván nincs abban az állapotban hogy belássa a vita tartalmát.
De egy utolsó megjegyzést még hozzátennék ha megengeded.
A cisordinol egy zuklopentixol tartalmú gyógyszer, ezt lecsekkolhatod a házipatika oldalán: [link]
1. bekezdésében leírja hogy a hatóanyaga Zuklopentixol. Amineka wikipédia oldalán ez olvasható: "A zuklopentixol, más néven zuclopentixol, a skizofrénia és más pszichózisok kezelésére szolgáló gyógyszer. Farmakológiailag tipikus antipszichotikumnak minősül."
Valamint a szedése mellett SZIGORÚAN TILOS alkoholt fogyasztani, mert görcsrohamokat eredményez. Nem kéne a gyógyszeredre inni és akkor nem rángatóznál.
A kérdező kiírójának ha még olvasok először is jobbulást. A másik dolog amit Qudir prezentált, a tökéletes példája annak hogy mi lesz ha valaki nem kommunikál az orvosával (vagy nem képes felfogni hogy nem kéne inni a gyógyszerekre).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!