Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, hogy ne érezzem...

Mit tegyek, hogy ne érezzem állandóan rondának és dagadtnak magam, és ne érezzem ettől úgy hogy egy senki vagyok?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy vannak nálam csúnyábbak, ducibbak is, mások szerint tök szép is vagyok és az alakom sem rossz, de én ezt még sem így látom, mindig azt gondolom, csak azért mondják ezt mert nem akarnak megbántani. De nagyon sok nehézséget okoz ez, például ismerkedni se tudok, mert úgy érzem, minden férfi csúnyának és rondának talál.
2022. júl. 25. 13:09
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

#9-es hat ezt sajnos aterzem, nekem is csak akkor van onbizalmam ha kapcsolatban vagyok😅 megnyugtat hogy legalabb nem csak en vagyok ilyen😅🤝🏻

Ez egyebkent egy jo tortenet, es Koszonom a valaszt

Bar az a baj, hogy nekem mindegyikkel bajom van. Az arcommal, a testemmel (akar vekony epp akar nem)

Nyilván a barátaimat sokszor kérdezgetem, de tisztába vagyok vele hogy ők nem bántanának meg hiába mondjak hogy nem csak azért mondjak mert a barátaim. Egy ilyen helyen meg az arcomról nem szívesen mutatnék képet, maximum mondjuk az alakomról amiről tudom hogy nem ismernek fel😅

2022. júl. 25. 19:43
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

10-es vagyok.

Küldök egy képet egy nőről, aki korántsem kívánatos sokaknak, mert torz az arca. Talán így született, már nem tudom. [link]

Régen (SAJNOS – már utólag látom így) sokat nevettünk rajta testvéreimmel, gúnyoltuk őt. És nézd csak meg: házas! Gondoltam arra, hogy szívesen megkérdezném a férjét, hogy teljesen biztosan nem kényszerből vagy valami haszonból ment-e hozzá, de sokat gondolkoztam a képeiken és noha nem ismerem őt, őket, csupán látásból ismerem a nőt, de arra a döntésre jutottam, hogy nem kényszerházasságban vannak. És most már nem használom azt a jelzőt az emberekre, hogy ronda, mert e nő alapján úgy látom, hogy ilyen nem létezik. Nem lehet könnyedén megjátszani, eljátszani azt egy házasságban, hogy valaki tetszik, noha nem. Ha pedig valaki nem tetszik, akkor attól taszítódik az ember, undorítónak tartja, hogy vele együtt legyen. Nekem a linkelt nő: 0,00000000000/100.000.000.000.000 arányban (de lehetne még a 0-ákat a végtelenségig szaporítani) tetszik, azaz: semennyire, semmi szépséget nem látok benne MAGAMNAK, de mivel különbözőek vagyunk, rengeteg mindenben, mindenféle ízlésben különbözünk, ezért nem tudom azt mondani, hogy senkinek se tetszik és lehet, hogy van valaki, akinek esetleg ő tetszik a legjobban, azok (1.000, 10.000 ellentétes nemű) közül, akit látott a világban. Tehát el kellett fogadnom, hogy mindenkinek más az ízlése és ami nekem egggyáltalán nem tetszik, semennyire se találom vonzónak, az lehet, hogy másnak igen is tetszik és neki 10/10-es.

Nagyon érdekes így szemlélni a világot. Ha belegondolsz te is láthatsz az életben olyanokat, akiket nem tudsz megérteni, hogy hogyan tetszhetnek egymásnak – ÉS MÉGIS BOLDOGNAK TŰNNEK.

Én sem kívántam elküldeni senkinek, az pedig egyértelmű volt, hogy sokaknak nem adom ki a képemet, tehát így hozzászólásokba nem. De más lehetőségem nem volt, és privátban csak 1 embernek kellett megosszam. Örülök annak, hogy egyből a tökéletes segítséget találtam meg! Persze ehhez előtte teljesítenie kellett a hozzászólásokban.

Ha belegondolsz: Hány embert ismersz? Hány ember előtt szégyenülnél meg, ha látnák a képedet a kérdésed mellett, amiben a kinézeted elfogadására keresed a választ? (Természetesen nem kell nyíltan megosztani...) És mit gondolsz, hogy belőlük hány látogatja ezt az oldalt? Tovább megyek: Hányan találnák meg a kérdésedet? És még tovább megyek: Ahogyan olvastad a 10-es hozzászólásomat és ezt, abból bőséggel tudsz meríteni, hogy milyen lelkületű válaszolónak adsz bizalmat arra, hogy megoszd vele. És arra is találhatsz gondolatot, hogy hogyan tudod kiszűrni, hogy teljesen biztosan ne legyen elfogult!

És mennyi az esélye annak, hogy a tökéletes válaszolót ismered? Ha ismered is, akkor is, mivel (ha rendesen kiszűröd, akkor) ugyanilyen lelkülettel fog válaszolni, mint én válaszoltam és nem kinevetni fog, nem megalázni fog, hanem megérteni a problémádat. Ha pedig azt válaszolja, az, aki a hozzászólásokban megfelelt, hogy ő nem kíván véleményt mondani, mert az nem pozitív (tehát nem tetszik az arcod, az alkatod stb. NEKI), akkor sincsen gond, mert nem szégyenülsz meg, és várhatod a következő tökéletes válaszolót a hozzászólásokban.

A kövérség rajtad múlik, tehetsz ellene. Mint írtad, volt idő, amikor vékony voltál. A többi (arc, alkat) pedig adottság, ami: egyik embernek tetszik, másiknak nem – ami teljesen természetes. El kell fogadni, hogy teremtettségből adódóan van olyan arcod és alkatod, amilyen. Én vézna vagyok és sosem tetszettek a testes nők, csak 1 valaki, aki félig volt testes. Még azok se tetszettek, akiken csupán csak egy kis hús volt. Lehet, hogy a véznaságomból adódóan van bennem ez, de az is lehet, hogy csupán ez az ízlés adatott nekem. Másnak pedig más.

Az arcról még: Megfigyelésem, hogy léteznek állatokhoz hasonlító arcok, mint például (semmilyen sorrend nincsen a következőkben, csupán el kellett kezdenem és be kellet fejeznem valahol): hörcsög (nőnél figyeltem meg), bagoly (nőnél figyeltem meg), ló (férfinál figyeltem meg és noha furcsa nekem, nem tudom azt mondani, hogy nincs olyas valaki, akinek ne tetszene a legjobban), szarvasmarha (talán 2 férfinál is megfigyeltem), mókus (nőnél figyeltem meg (3-nál is), és csorog a nyálam tőle :) a kedvenc állatom – utólag jut eszembe, hogy férfinál is láttam ilyet), disznó (nőnél és férfinál figyeltem meg (talán 2 férfinál is)), egér (bár a mókushoz valamelyest hasonlít) (több nőnél figyeltem meg).

Testalkatokat is lehet csoportosítani, szerintem jobban, mint az arcokat.

Nincs esetleg olyan ismerősöd vagy akár látásbeli ismerősöd, aki valamelyest hozzád hasonló arccal, alkattal rendelkezik? Ha semmiképpen sem akarod itt közzé tenni, de mint levezettem, igen kicsi az esélye annak, hogy ismerős fog válaszolni.

2022. júl. 25. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!