Mitől lehetnek ezek a tüneteim?
Sziasztok!
23 éves nő vagyok. Az utóbbi időben számos testi tünetet észleltem magamon. Először beállt a nyakam rettenetesen. Reggel úgy ébredtem hogy gyakorlatilag nem tudom mozgatni semmilyen irányba. Ez olyan 2-3 nap alatt enyhült, de továbbra is előfordul hogy fáj.
Majd különböző izom és ízületi fájdalmak jelentkeztek, a könyökömtől kezdve a térdemig, fájt a vállam illetve a csuklóm is,de ezek nem egyszerre hanem egyik nap ez másik nap az.
Az utóbbi időben a fejem kezdett fájni, a tarkóm felett egészen felfelé ér a fájdalom, de gyakran csak egy pont körül fáj egy 4-5 cmrel. A legjobban az aggaszt, hogy időnként mintha tompábban látnék a jobb szememre, illetve szokatlan bizsergés, zsibbadás érzés jött elő a nyakamnál, a fejemnél, a számnál.Sokszor úgy érzem mintha rengeteg nyálam lenne, de mikor megnéztem hogy ez ténylegesen mennyit jelent nem tűnt soknak.
Eléggé aggaszt, hogy miért lehet, és ezzel kapcsolatban kérném ki a véleményeteket.
További fontos információk, hogy az utóbbi 2-3 hónapban sok nehézség és változás volt az életemben, egyébként is nagyon szorongó típus vagyok de ezek még jobban erősítették a tüneteimet. Az igazság az, hogy rengeteg orvosnál megfordultam már 1 éven belül voltam vérvételen, tüdő röntgenen, fül-orr-gégészeten, orthopedián (ahol a nyak izmaim merevségére vezették vissza a fejfájást), hasi UH-n, nyirok régió UH-n, reumatológián, gyógytornásznál..mindent rendben találtak.
Jelenleg időpontom van neurológiára de nagyon aggódom, hogy nehogy valami komoly problémára derüljön fény.
Gyakran szorítom az állkapcsom, az utóbbi 1 hétben többször is volt pánik rohamszerű tünetem. Vannak napok amikor sokat sírok, remegek, mintha félnék mindentől.
A családom, barátaim meg vannak győződve róla ez mind pszichés alapú, nem vettek a szorongáson túl semmi olyasmit észre rajtam ami neurológiai vagy komoly gondra utalna én mégis nagyon félek.
Ti mit gondoltok van okom aggodalomra vagy mitől lehetnek ezek a tünetek?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat segítséget!

Üdv a csoportban. Én is ilyen vagyok. Képes vagyok bolhából elefántot csinálni. Gerincferdülésem van a lapockák között, picivel alatta/felette. E miatt rossz a tartasom beesik/előre esik a vállam ami szegycsont fajdalomhoz vezet + a gerinc ferdulesbol sugárzik előre a fájdalom. Először azt hittem hogy szívinfarktusom van, vagy a szívemmel van valami. De anyuék azzal nyugtattak, hogy nincs semmi bajom, mert Augusztus 14én volt EKG-n, és az kimutatta volna, hogy volt vagy van esetleg lesz e bármi baj. Szóval áttérzem a problémád. Tegnap elkezdgem gerinctornát (3 hónapig nem csináltam semmit (De szó szerint)), és olyan izomlázam van, hogy most megint félek hogy mi van velem. De arra gondolok, hogy izomlázam van.
Lehet, hogy te is túl kombinalod a dolgokat, és pszichésen jönnek a tünetek. Mert nálam is így van.

a nyakkal kapcsolatban
vegyél jobb párnát, nekem segített

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!