Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichiater/neurologusomtol...

Pszichiater/neurologusomtol kérdeztem hogy kipróbálhatnánk-e a Pregabalint, erre azt mondta hogy nem tartozik a BNO-im közé?

Figyelt kérdés

Külföldön nevetve felírják sima szorongásra ezt a gyógyszert, valakinek csak alvásra.

Mondtam neki, hogy állandóan vagdosom magam és nem akarom mert más napra fáj mint a szar, plána ilyen melegben mert ahogy izzadok a nyílt sebbe folyik egész nap az izzadtságom ami sós ugye és csíp.

Egy jó ideje szedem a xanaxot nagyobb szünetekkel ,de nem akarom ezt folytatni mert egyre nehezek a napok - nem az elvonás miatt, hanem hogy nyugodt akarok lenni. Nem akarok vagdosni, szeretnék élni, dolgozni, tanulni, párkapcsolat stb...

Egyszer már megöltem magam, k*va isten tudja hogy miért éltem túl. Nem kellett volna. Letális dózist vettem be, sztem megrongálódott a szubsztancia. Meg hogy szervi sérülések nélkül éltem túl... azóta a nap óta semmit nem értek.

Az én dokim elkezdte, hogy az én BNO-m miatt nem tud felírni mert ez csak cukorbetegekben van szinte, viszont én csak skizoaffektiv, dependes, súlyos rekurrens unipoláris depressziós, ADHD-s vagyok. Szoktam magamat vagdosni is.

De b*szki!!!

Ott van az OGYEI gov hu-n a Lyrica alkalmazási előírás, vagy bármelyik forgalmazó ami a pregabalint használja, hogy igen vannak cukorbetegek, vannak epilepsziások ÉS OTT VAN HOGY GENERALIZÁLT SZORONGÁSI DÓZIS!!!

erre jön nekem, hogy mivel nekem csak olyan diagnózisaim vannak ezért nem tudja támogatottan felírni, így a legolcsóbb 4000 forint. Nekem nincs pénzem havi 4000 forintot a többi gyógyszerem mellé kiadni. Az már havi 10 - 15 ezer lenne. 22 éves vagyok, a család szegény, én is, erre nincs pénz, épp hogy alig eszek, ezt közöltem vele.

Meg elkezdte hogy hallucinálni fogok tőle - ilyenről sehol nem olvastam. Persze 10000 ből 1 ritka mellékhatás igen. De a Lamotrigine-nél a steven johnsons szindrómáról egy szót sem ejtett?

Meg amikor a lamolepet szedtem ami kizárólag elsősorban epilepsziára van azzal nem volt gond? Meg azt fel lehetett írni támogatottan 3 dobozt 1000 forintért?

Megnéztem és az összes pregabalin gyógyszer EÜ 90%-os támogatással van. Lyricatól kezdve pregabalin-sandoz-ig.

Azért akarom szedni, mert sokan írják hogy nagyon bevált nekik, szinte nincs mellékhatás, tudnak aludni és csökkenti jóval a szorongást és jobb mint a benzok pl xanax meg ilyenek - mármint biztonságosabb.

De nekem nem lehet mert én csak skizoaffektiv, depressziós, ADHD-s vagyok meg szorongok és vagdosom magam. Nem. Nekem csak a xanax jár.

Ez egy duma, hogy cukorbetegeknek jó, meg hogy halucinálni fogok tőle meg hogy nem tudja támogatottan felírni. Könyörgöm, oda van írva hogy generalizált szorongásra is lehet használni....

2022. júl. 12. 16:02
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

9

mondjuk abban igazad lehet, hogy fel felirni nekem azt a gyogyszert a multam miatt. Ezen en is gondolkodtam.

2022. júl. 12. 16:41
 12/20 anonim ***** válasza:
76%
Minek írsz ki kérdést, ha minden Válaszolót leugatsz?
2022. júl. 12. 16:41
 13/20 A kérdező kommentje:
12 Mert az eddigi valaszolok nem normalisak csak fikaznak?
2022. júl. 12. 16:42
 14/20 A kérdező kommentje:
kiveve az 1-est
2022. júl. 12. 16:42
 15/20 anonim ***** válasza:
57%

Hú, hát itt nem a Válaszolók nem normálisak...

Nem is egyértelmű, hogy igazából mit vársz? Csak a sírálmaidat szórtad ide.

2022. júl. 12. 16:44
 16/20 A kérdező kommentje:
15 Es te minek is irsz ide? eddig semmit nem irtal kb.
2022. júl. 12. 16:45
 17/20 A kérdező kommentje:
Olvasd el a kerdes reszletezest, utana talan rajossz mi a kerdesem, ahogy a tobbiek is tettek.
2022. júl. 12. 16:47
 18/20 anonim ***** válasza:
23%

Pregabalin generalizált szorongásra felírható, de nem azon az áron, mint a többi, amire írható. Pl neuropátiás fájdalom stb.

Generalizált szorongásra valóban kb 4000 Ft/ doboz a 75 mg-os. Kb 5000 Ft a 150 mg-os.

Reggel 75 mg-ot, este 300 mg-ot szedek. Így 75 mg-os és 150 mg-ost is kiváltok mert olcsóbb, mintha csak 75 mg-osból szednék napi 375 mg-ot.

Ezt is szedem fél éve, nem hallucinálok tőle, pedig hanghallásom sokáig volt.

Emellett építem le a Frontin adagom. Azt nem szeretném szedni mellette, bár lehet.

Ataraxot kaptam nemrég mellé. Ez gyenge nyugtató, álmosító hatású. Nem okoz függőséget.

Nappalra nem kell sok gyógyszer. Estére igen mert cuccról állok le és 12 óra alatt 8x ébredek fel. Nem azért mert gyenge, hanem azért mert megvonási tünetem van + 0,25 mg-os lépésekben hagyom el a Frontint

Szedek emellett 1,25 mg Frontint, 150 mg Elontrilt, 200 mg Lamolepet, 25-50 mg Ataraxot. 1-2 mg melatonint.

Bipol, C-PTSD + emiatt border, szorongás. Nem kifejezetten generalizált, de kicsit talán az is van. Inkább szoc fóbos. Pánikroham nincs. De bánom is én mire írja. Lényeg, h legyen.

Sématerápiára is járok.

2022. júl. 12. 22:34
 19/20 anonim ***** válasza:
0%

Előző

Kb 12 éve múlt el egy 3 évig tartó pszichotikus epizód. Azóta nem volt. Minimális hanghallás van ritkán. Pregab mellett még ritkábban.

2022. júl. 12. 22:41
 20/20 A kérdező kommentje:

18-19

Nagyon szepen koszonom a reszletes valaszt, koszi tenyleg!

Orulok hogy jobban vagy (ahogy kivettem a szavaidbol).

2022. júl. 13. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!