Miért jobb a frontin mint inkább egy deci bor?
Tudom, hülye kérdésnek tűnik, de mindketto függőséget okoz és hozzaszokast, tompit, és csökkenti a kognitív funkciokat.
Panikrohamaim vannak amik komolyan rontják a funkcioim, erre kaptam frontint de őszintén elolvasva a betegtájékoztatót elgondolkoztam hogy inkább iszom egy pohár bort mikor nem bírom.
Mert az alkohol izgatja azokat a receptorokat, amiket a Fronton elnyom.
Voltam pánikbeteg, bár gyógyszert sosem szedtem rá, viszont jártam pszichoterápiára, bevallom az alkohol is a barátom volt.
DE!
Bár minden függőség rossz és a mélybe húz, szerintem ha nézünk egy cigi-gyógyszerfüggőség-alkohol-kábíótszer kombót, messze az alkohol a legrosszabb ha esetleg ki akarsz keveredni ezek közül bármelyikből.
A gyógyszerfüggőség az kb. arról szól, hogy beveszed reggel is, meg este is, aztán kb. ennyi, éled az életed. Nyilván ha le akarsz jönni róla szarul vagy, nem funkcionálsz, stb. De az alkohol sokkal rosszabb, mert azokat összekötöd bizonyos tevékenységekkel. Munka előtt, vagy után, tv mellett, takarítás után, fürdés után, lefekvés előtt, stb.stb, ami nagyon hamar beépül a mindennapjaidba. Na most az alkohol azért is veszélyes, mert nem elég, hogy el kell hagynod a rutint (ami rohadt nehéz, ha megszokod hogy minden nap este 8-kor TV mellett iszol egy pohár bort), de mellette ízt is érzel. Tehát még pluszban szenvedsz attól is, hogy nem érezheted tovább a bor ízét, zamatát, vagy a sör kesernyés ízét, stb.
Kérdezz meg egy dohányost aki le akar szokni. Átvariálja a szokásait, de szenved attól, hogy nem érzi ahogy a tüdeje megtelik füsttel.
Gyógyszernél ilyen nincs. Lenyeled, aztán kb. ennyi.
De mint írtam, minden függőség sz.r, de óva intenélek attól, hogy alkoholba menekülj, mert kb. a legrosszabb forgatókönyv függés terén.
Köszönöm, mindhárman jo szempontokat vilagitottatok meg.
3 te ezt a saját tapasztalataid alapján irtad az alkohollal kapcsolatban?
Az alkohol nem tesz jót az ereknek, felemeli a vérnyomást és toxikus. Ezért is van pl. másnaposság.
Xanaxxal/Frontinnal nincs ilyen, max fáradt vagy de nem megmérgezve fáradt.
Az alkohol méreg. Kikészíti a májadat is hosszú távon/dózis függvényében, meg egyebek mellett. A glutamin ra is hat nem jó hatással, emlékezet kiesés stb...
3-as vagyok
Igen. Én sosem szerettem kifejezetten az alkoholt. Néha megittam itthon 1 sört, de még azt sem mondanám, hogy rajongtam volna érte. Csak úgy, volt itthon, miért ne.
Aztán ebből a "csak úgy"-ból lett egy hogy minden este 1-et, aztán minden este 2-t, aztán minden este 3-at. Aztán volt hogy lecsúszott egy 4. is. Sosem ittam és sosem kívántam sem reggel, sem napközben, soha. De amint jött az este 6 óra, amikor kb. minden tevékenységem elvégeztem, akkor jött a sör. Ha kívántam, ha nem. Volt olyan, hogy beteg voltam, Neo citran, ilyen köptető, olyan orrspray, de este 6-kor pattintottam a sörömet. Ez így ment évekig, mondom, mikor pánikrohamaim voltak és hányingerem, a belem majdnem kihánytam, de mikor eljött az este akkor a sörözéstől nem volt hányingerem... De leginkább pszichikai függőségem volt, mintsem az "alkoholmámor", ha lehet így fogalmazni.
Ezért aztán szerencsésnek mondhatom magam, mert viszonylag hamar túltettem magam rajta, mert én tényleg nem fizikálisan függtem tőle, hanem mentálisan.
Viszont egyszer nekem is mondta a pszichológusom (még telefonszámot is adott), hogy menjek el a pszichiáterhez, ad nekem Frontint vagy valamit, de mondtam hogy hát igyekszem gyógyszer nélkül megoldani, stb.stb. Azért, mert tudtam hogy ha gyógyszert szedek, arra nem lehet inni, pláne nem minden nap... Mert viszont a pszichológusomnak sem mondtam el a sörözgetést.
Na mind1, én kiszálltam belőle, ha jót akarsz magadnak, akkor az alkoholt (pláne mint "problémamegoldó") úgy elfelejted ahogy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!