Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A háziorvos írhat fel xanaxot...

A háziorvos írhat fel xanaxot ha tudja hogy valami mást szedek most? Igazából csak azért teszem fel a kérdésem mert mostanság rosszul alszok, feszült vagyok pár napja.

Figyelt kérdés

Az egyik ismerősöm adott xanaxot néha és akkor azzal sokkal kiegyensúlyozottabbnak éreztem magam napközben és jobban aludtam, nem tudom hogy ha ezt esetleg úgy elmondanám a háziorvosnak mennyire érdekelné mondjuk? vagy mennyi esély van rá hogy felírja.

Igen pont jókor jut eszembe az ilyesmi így hétvége felé :D.

Köszönöm az értelmes válaszokat (ha lesznek)

2022. júl. 8. 18:12
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Feltételezem ezek hatóanyagnevek. Köszi a tippet :)
2022. júl. 8. 22:02
 12/20 anonim ***** válasza:
Igen. A desloratadin csak Dassergo 5 mg néven kapható vény nélkül, a levocetirizin elég sok néven, pl. Cezera, Xyzal, Zilola.
2022. júl. 8. 22:10
 13/20 anonim ***** válasza:
Alváshoz már akkor inkább Dormicum. Gyorsabb a felezési ideje és nem szorongásoldó hanem altató direkt
2022. júl. 8. 22:26
 14/20 anonim ***** válasza:
Egyébként, ha valóban altatóra lenne szükséged, akkor inkább Z-szerek. A Dormicum is benzodiazepin, ma már elsődlegesen nem ezek választandók.
2022. júl. 8. 22:30
 15/20 anonim ***** válasza:
18%

Nemcsak Frontin jöhet számításba. Függőség, tolerancia miatt jobb, ha mást ad az orvos.

Pl:

Antidepresszáns: nem okoz függőséget)

Pregabalin: Frontinnál kevésbé, de azért ez is függőséget okoz. Hatáserősséga adagtól függ. Van olyan hatékony, mint a Xanax/Frontin (ezek hatóanyagazonosak)

Spitomin: több hétig kell szedni, utána alakul ki a hatása.

Atarax: gyenge nyugtató és álmosító hatása van. Antihisztamin, nem okoz függőséget.

Ezek jutottak eszembe. Esetleg relaxációs technika, ha még nem próbáltad.

2022. júl. 8. 22:43
 16/20 anonim ***** válasza:
Előző: írhst fel, de úgyis dönthet, hogy pszichiáterhez küld.
2022. júl. 8. 22:45
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
A válaszaid alapján nem úgy tűnik, hogy tisztában lennél a frontint természetével. Igen, nagyon jól működik, de cserébe hamar fizikailag rászoksz és onnantól kezdve meg leszel lőve, mert a kívánt hatáshoz folyamatosan emelned kell, abbahagyni pedig a legnehezebben letehető szerek közé tartozik.
2022. júl. 8. 22:59
 18/20 anonim ***** válasza:
Ha nem muszáj, ne ezt szedd (Rivotrilt se). Ha mégis, akkor esetenként és rövid ideig,
2022. júl. 8. 23:11
 19/20 A kérdező kommentje:

Sztem nem értettétek hogy mit írtam, most is szedek mást. csak a xanax az nekem jobb hatást ér el, a mostani nem igazán csak úgy néha.

Egy év után újra szedek hangulatjavítót (Escitolapram), nem mintha érne bármit is valószinüleg, nyilván nem ezektől várom a megváltást.

Relaxációs/meditációs technika nyilván jó lenne meg ilyesmi, de nem igazán van hozzá affinitásom.

Egyébként igen ismerem ezeket, és tisztában vagyok a addiktív hatással is (sajnos :-))

2022. júl. 8. 23:28
 20/20 anonim ***** válasza:
68%

Az Escitalopramot lenne érdemes lecserélni olyanra, ahi hat.

Szedhető mellette Frontin, de mivel kezelésed ban, visszairányíths a pszichiáterhez.

2022. júl. 9. 01:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!