Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy küzdhetném le ezt a...

Hogy küzdhetném le ezt a szorongás?

Figyelt kérdés

Emberek között jön elő általában, vagy ismeretlen helyen pl.beülünk egy kínai étterembe ahol nem voltam még (mert ahol voltam ott általában minden oké) meg mondjuk épp egyedül vagyunk és pont esznek a tulajok mellettünk akkor olyan szorongást érzek, hogy alig bírok enni, szinte azon pörög az agyam, hogy bármikor kinevethetnek, kibeszélnek amikor épp nyelek pl.néha tök sokáig beszélnek de van, hogy síri csend van a kis étteremben és ekkor tör rám a szorongás.

Van hogy megszólalni alig merek, csomó van a torkomban, mozdulni sem merek néha.

Mintha úgy érezném hogy folyamatosan rám néznének pedig néha oda néztem és senki le se sz.rt...pont hogy az lenne a jó ha senki le se szrna de fejemben állandóan az az érzet van, hogy folyamatosan engem lesnek, bármikor rajtam pletykálnak, sugdolóznak, de nem csak kínai étteremben fordult elő ez..., és a legjelentéktelenebb hiba miatt is pl.étterem után állandóan nézem nehogy maszatos mardajon a szám de valahogy hiába látom, hogy tiszta mégis bevillan, mi van ha azon nevetnek, amiatt néznek furán?

Villamoson is néha elfordítom a fejem valakire és látom, hogy bámul ilyenkor nem olyanok jutnak eszembe hogy ő is ugyanúgy felém fordult és elbambult rajtam hanem olyanok hogy biztos valami az arcomon van amiatt néz furán, esetleg szagos vagyok még ha nem is, furcsának talál...stb ilyen neagatív gondolatok és szorongok..

Vannak napok amikor egyáltalán nincs ez a szorongás, tök nyugodt vagyok, a gondolataim is azok, ha nevetnek is tudom azt hinni hogy nem rajtam hanem épp egymással beszéltek stb...hogy lehetne teljesen leküzdeni?

De nem csak az evés rész miatt szorongok hanem bármi miatt ami rajtam kicsit is fura lehet azt úgy élem meg mint valami óriás szégyen, amúgy a valóság semennyire nem ilyen, csak a fejemben és más nem érti meg miért problémázok ilyeneken, pedig teljesen átlagosan öltözködök, hajamat is normálisan hordom...

Mostanában azért próbálom magamtól is leküzdeni, pl.máshogy gondolkodok, van amikor sikerül de utána vissza esek...Hogy küzdhetném le ezt a szorongás? Ezt szorongásnak nevezik?

24N vagyok.

2022. júl. 3. 05:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ez szerintem Szociális fóbia lesz!

[link]

2022. júl. 3. 08:01
 12/16 A kérdező kommentje:
11.Lehetséges igen.
2022. júl. 3. 08:04
 13/16 anonim ***** válasza:
42%
A pszichológus nagy valószínűséggel azt fogja javasolni, amit leírtam, mert a szoc.fobiat ezzel oldják. Ettől függetlenül jó, ha mész, én örülök neki, csak rosszul esett, hogy a konkrét megoldásra nincs reakciód.
2022. júl. 3. 08:08
 14/16 A kérdező kommentje:
13..közben elfelejtettem válaszolni sorry..de értékeltem magamban is :)
2022. júl. 3. 08:11
 15/16 anonim ***** válasza:
Nem gond, köszönöm, hogy reagáltál írásban is.
2022. júl. 3. 08:14
 16/16 anonim ***** válasza:

szia Kérdező,

Történt előrelépés, hogy oldottad meg?

2022. szept. 11. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!