Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Másnak is kellet írnia a...

Másnak is kellet írnia a pszichológusnak élettörténetet?

Figyelt kérdés
Azt mondta azért kell, hogy kicsit gyorsítsuk a terápia folyamatát, mert így nem mennek el alkalmak azzal, hogy az életemet mesélem.

2022. jún. 30. 11:47
 1/6 anonim ***** válasza:
39%
Megszülettem x évvel ezelőtt és most itt vagyok. Csak azért, hogy gyorsítsuk a terápia folyamatát.
2022. jún. 30. 12:03
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem hallottam még erről, de jómak tűnik.

Gondolom itt az kell, ami a problémával kapcsolatos.

X évesen történt ez, y évesen meg ez. A környezetem így reagálta le, én meg így fogtam fel és aműgy éreztem. Azóta történt z meg w eset is, ami csak fokozta a bennem lévő gondokat.

Beszéltem erről A-nak, de rosszul reagálta le, azóta csak minden rosszabb lett és most úgy döntöttem, hogy felkeresek egy szakembert mert nem bírom tovább.

Szerintem valami ilyesmire gondolt. Így nem kell faggasson, nem kell alkalmakat azzal töltsön, hogy összerakja a kirakóst. Szerintem jó ötlet, mert ha mást nem is, de pár alkalmat spórolsz vele. Nem?

2022. jún. 30. 12:14
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: olvastam már ilyet pszichológus által írt könyvben, amikor valakitől ilyet kértek, valamint bennem is felmerült, hogy pszichológushoz ilyen élettörténettel állítsak be.

Szerintem hasznos és jó dolog lenne az írás: rendszereznéd gondolataidat, érzéseidet, átgondolnád a múltat.

2022. jún. 30. 12:14
 4/6 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, hogy leírom azokat a dolgokat amiket nehezen éltem meg, traumákat(ha lehet így mondani), és a kapcsolataimat barátokkal, családdal, szerelmekkel. Ez így jó lehet?
2022. jún. 30. 12:17
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

4: szerintem pont ez a célja.

Mert amikor ott vagy, és fejből kéne mondanod dolgokat, nem tudod olyan jól összeszedni a fontos, kiemelt eseményeket, történéseket....

2022. jún. 30. 12:25
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jó fej pszichológusod lehet
2022. jún. 30. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!