Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Aszpergert felnőt kórban csak...

ProteinFüggő kérdése:

Aszpergert felnőt kórban csak az alapítvány diagnosztizálhat?

Figyelt kérdés
Mi találtunk pár pszichiátert online aki foglalkozik ASD vel csak tele vannak. 19 éves vagyok és valaki gyakorikerdeseken azt írta, hogy felnőtt kórban csak is az alapítvány adhat diagnózist. De valaki meg azt mondta, hogy neki pszichologus allapította meg és megkért egy pszichiátert a pszichologus hogy írjon róla egy papírt

2022. jún. 29. 18:48
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
91%

9.: Ó, azok az átkozott gatekeeper-ek... Tudnám, hogy mi a jó ebben a mentalitásban...

Kérdező kitartás, hasonló cipőben vagyok én is, csak már 31 évesen! Nem csak a diagnózis, még önmagam megértetése a szakemberekkel is piszkosul nehéz, annyira nem értenek a személyiségemhez, ahhoz, hogy sokkal másképp működök, mint az átlag. Nőként meg még nehezebb, hogy nem hozom és nem is értem a sztereotipikus női mintát.

2022. júl. 11. 16:01
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

7-es válaszolót tudom megerősíteni, az Autizmus Alapítványnál vannak olyan pszichiáter szakemberek akiknek kellően alapos tudása van a felnőttkori autizmus/asperger diagnózishoz.

Úgy tudom általában pszichiáter állíthat ki ilyen diagnózist de nem sokan vállalják, pláne ha nem annyira egyértelmű eset. (enyhébben érintett egyéneknél)

9-es: ha tényleg aspergeres vagy akkor azt is tudhatnád hogy most már hivatalosan egy egységes ASD kategória van, tehát egy kalap alá vagyunk véve a "mezei autistákkal"

Mezei autisták, hegyvidéki autisták... és nagyvárosi autisták!

2022. aug. 2. 13:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!