A Cipralex antidepresszáns csökkenti a szexuális vágyat?

Én régen Scippát szedtem, az is antidepresszáns. Nekem konkrétan szétverte a szexuális életemet, de úgy ahogy van.
Ahogy olvasom most a gyógyszerek leírását, a Scippa és a Cipralex is eszcitaloprám tartalmú gyógyszer, szóval eléggé hasonló a kettő.
Azért kezdtem el szedni mert szorongásos pánik cucc jött elő nálam miután elkapta a covidot az egész család. Borzasztó érzés volt, remegtem, pánikoltam egész nap, és hát ezt írta fel a pszichiáter.
Néhány hét után éreztem a hatását. Úgy éreztem meggyógyultam, tehát ezek a pszichikai dolgok már nem voltak a mindennapjaim részei, mondhatni kicsattantam annyira helyretett a gyógyszer. Az összes tünetem elmúlt.
Viszont jöttek új mellékhatások...
Méghozzá az, hogy a szexuális életemet szerte széjjel vágta az egész..
Merevedési gondjaim lettek, eléggé számottevően, és az érzett orgazmus is kb 10-12%-os volt, tehát kb így tudnám leírni. Nem éreztem az orgazmust olyan szinten mint előtte. Mintha egy kis gyenge utánzat kis valamike lett volna. Ráadásul nem is kívántam semmilyen formáját sem a szexualitásnak úgy mint előtte.. 3 fronton vágott tehát oda, elég keményen ez a dolog.
Férfiként ezt borzasztóan éltem meg. Úgyhogy elhatároztam hogy oké, lehet itt viccelni a fejemmel meg a pánikkal meg a szorongással, de a szexuális életem az már nem vicc, úgyhogy lejöttem a scippáról.
Eleinte jöttek ilyen áramütés szerű tünetek az egész testemben, akkor azt hittem visszajöttek azok a bajok amiket annó elnyomott a gyógyszer, de olvastam a neten hogy ez csak átmeneti, a lejövetel velejárója, kb 1 hónap alatt elmúlt és onnantól küzdök a bajaimmal inkább, mert annyit nem ér nekem legalábbis hogy tönkretegye a szexuális életemet.
Szóval azóta sem szedek ilyesmit. A pánik, szorongás és mérhetetlen stressz a munkám miatt a mindennapok része, de már próbálom magam gyógyítgatni, nyugtatgatni más eszközökkel, módszerekkel.
Nem könnyű, de hát na, van motivációm. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!