Szed vagy szedett valaki Rivotril-t, vagy Coaxil-t?
Tapasztalatok érdekelnének, esetleges mellékhatásokról. Már kb. 3 hónapja szedem minimális adagban (pánikbetegségre - természetesen orvosi kezelés mellett). Mivel a vérnyomásom is magas volt a pánikbetegség miatt, Betaloc Zok-ot is szednem kell.
Eleinte jobban éreztem magam tőle, de mostanában újra előjöttek a rosszullétek. Most megint napi szinten rossz a közérzetem, ott tartok, h evés után szét akar szakadni a gyomrom környéke...pedig tényleg nyugi van körülöttem, nincs min idegeskednem...
Szervi bajom nincs, minden lehetséges dolgot kivizsgáltattam már magamon.
Arra is gondoltam, h lehet "besokalltam" a gyógyszerektől és ellenkező hatást vált ki, mint kéne?!
Persze megyek majd a dokihoz januárban, csak gondoltam hátha átélt valaki hasonlókat.
Köszi előre is a válaszokat!
Igen, anyám is így járt, eleinte neki is jó volt, aztán egyre nagyobb adagban hatott , a végén már napi 4-5 szem, teljesen függő lett, álandóan fájt a gyomra, ideges és arogáns lett,
Idén nyáron áttért a Frontinra , az sokkal veszélytelenebb kevesebb mellékhatással.
(Nem véletlen, hogy az Usaban már nem is alkalmazzák a Rivotrilt, a köztudatban pedig börtöndrogként híresült el)
Köszi a választ.
Akkor lehet, h gyógyszert kéne váltanom?!
A Rivotril tabletta benzodiazepin származék, vagy: klonazepam. Depresszáns gyógyszer, ami azt jelenti, hogy nyugtató hatása van. Ilyen gyógyszer a drágább Xanax is. Korábban az ilyen gyógszereket antianxiotikumoknak nevezték, azaz a harag, a rettegés és a félelem leküzdése ellen adták. A Rivotril eufórikus hangulatot eredményez. Mellékhatásai a következők:
- depresszió,
- kábultság,
- idegesség,
- anterográd amnézia (amikor a rövid távú memóriából az információ nem kerül át a hosszú távú emlékezetbe)
A Rivotril 1-2 hetes alkalmazás (vagy illegális szedés) után, az abbahagyás esetén utóhatásokat generál, azaz elvonási tüneteket okoz, és gyógyszerrel szembeni tolerancia is kifejlődik (egyre többet kell bevenni a kívánt hatás elérésének érdekében).
A Rivotrilra is, mint minden drogra, jellemző a set-setting elmélet, azaz az egyéntől és a környezettől együttesen függ a drog hatása (és az elvonási tünet), ezért a börtön mint zárt tér veszélyes helyzeteket teremthet.
Hát már fogalmam sincs, h mit gondoljak :(
Az én orvosom szerint a Rivotril sem erősebb, mint a Frontin és társai...csak lehet, h másképp hat...
na az előző jószándékú válaszoló szerint ne cselekedj.
Az ilyen gyógyszert csak FOKOZATOSAN szabad abbahagyni !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!