Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ki, hogyan vehet igénybe...

Ki, hogyan vehet igénybe ingyenes pszichológusi segítséget?

Figyelt kérdés
Szeretnék pszichológushoz járni, viszont nagyon drága és nem engedhetem meg magamnak magán úton. Azt olvastam, hogy létezik "tb-s" pszichológus, viszont nem teljesen világos számomra, hogy ez hogyan működik pontosan pl. kell-e beutaló vagy sem, kell-e helyi bejelentett lakcímmel rendelkezni hozzá stb.
2022. jún. 26. 17:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy a házi orvosnál kell először jelentkezni, ő ad beutalót, és ha jól tudom, akkor 10 alkalom van ingyen. Illetve ha még tanulsz, akkor az iskolának/egyetemnek is kell lennie egy iskolapszichológuanak vagy mentálhigiénés központnak, de ha már dolgozol, akkor a nagyobb cégeknél is lehet érdeklődni mentálhigiénés tanácsadás után.
2022. jún. 26. 17:55
 2/6 A kérdező kommentje:

Oh, csak 10 alkalom lenne ingyenes?

Egyetemista vagyok és az egyetemen van, jártam is, viszont egyáltalán nem éreztem hatékonynak. Nem részletezem mert nem tartozik a kérdéshez, de gyakorlatilag annyit értem vele mintha beleolvastam volna egy random femina.hu cikkbe.

2022. jún. 26. 18:00
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát akkor most én is megfejelem az egészet egy femina.hu cikkel. :D

[link]

Itt egész jól összefoglalja különben, hogy hogyan működik ez az egész. Tényleg a háziorvosnál kell először beutalót kérni, viszont fontos, hogy jó indokod legyen rá, mondd esetleg, hogy pánikolsz. Mert félő, ha csak annyit mondasz, hogy szeretnél beszélgetni egy szakemberrel, nem fog beutalót adni. Sok sikert!

2022. jún. 26. 18:28
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi! Én még azt nem értem, hogy mi a helyzet akkor, ha a lakcímkártyám szerint X településen élek és itt van egy háziorvosom, viszont valójában Y településen lakom és itt szeretnék szakemberhez járni. Erre van mód?
2022. jún. 26. 18:33
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha valójában Y településen laksz, akkor oda kellene bejelentkezned. Ha oda bejelentkezel, akkor a körzeti háziorvos fel is vesz magához.

Megpróbálhatod magad bekérni egy háziorvoshoz lakcímkártya nélkül is, de ez finanszírozási okokból kb lehetetlen, szem előtt tartva azt, hogy valószínűleg egy nagy egyetemvárosban vagy.

2022. jún. 26. 19:18
 6/6 A kérdező kommentje:
Oda nem tudok bejelentkezni sajnos.
2022. jún. 26. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!