Szerintetek mi vár a halál után?

Érdemes elolvasnod Platón: Phaidón c. írását a témáról.
Carl Gustav Jung a következőt mondja:
"A vallás a lélek el- és felismerése, és egyszersmind a lélek lényegének megnyilatkozása és megnyilvánulása. - A nagy összefüggés elvesztése a legfőbb neurotizáló tényező."
"Mi a lélek? Van bennünk valami, ami nem anyag. Egyszer egy iskolába bejött egy ellenőr, és vizsgáztatta a gyermekeket. Amikor azok a beszélgetés folyamán azt mondták, hogy az ember testből és lélekből áll, az ellenőr azt mondta: csak teste van az embernek, lélek nincs. Erre a tanár elkezdte kérdezgetni az egyik gyereket, akinek az édesanyja azelőtt két héttel halt meg, az édesanyja felől. A gyermek végül is sírva fakadt. Akkor azt kérdezte a tanító az ellenőrtől: Most ennek a gyermeknek mije fáj, hogy sír? Megvertem talán? Fáj a teste? Az ellenőrnek be kellett ismernie, hogy a lelke fáj. Nemcsak testi fájdalmaink vannak, hanem vannak lelki fájdalmaink is. A bánat, szomorúság, gyász, lelkiismeretfurdalás mind fájdalom. Ha megvágom az ujjamat, akkor a testem fáj, de ha csalódtam valakiben, vagy megbántottak, akkor a lelkem fáj. Ami fáj, az pedig van. Innen is tudjuk, hogy van lelkünk, mert néha fájni szokott. A lélek nem anyag, nem test, valami egészen más. Tulajdonsága a szeretet, a gyűlölet, a bánat, a reménység. Lehet ezt mérni kilóval, hosszmértékkel, űrmértékkel? Nem lehet. Mégis létezik. "
Folyt.

Folyt.
Szellemi következményei vannak, ha megölöd magad. Ha öngyilkos leszel, kiadod a kezedből a sorsod további irányításának lehetőségét, a lelked védtelenné válik. Mégha most rosszul is érzed magad a testbe zártságban, a test védelmet ad, a lelkednek. Inkább tanuld meg a leckét, ami az öngyilkos gondolatokhoz vezetett, oldd meg a problémát, ahelyett hogy feladod. Ebben segítségedre lehet, ha tágabb perspektívából tudod nézni az életet, ebben segíthet a vallás, hit. Vagy megnézed mi van máshelyütt a világban, India, Afrika, Dél-Amerika, sokkal nehezebb körülmények közt is élnek emberek. Itt Közép-Európában egész jó sorunk van hozzájuk képest.
Az öngyilkosság hatással van a környezetre, másokat is negatív irányba terel. Ha nem sikerül a kísérlet, a nyomorékká válást is kockáztatod.
Mi van a halál után? Bár szubjektív, de őszinte beszámolóknak hangzanak ezek pl. Szubjektív alatt azt értem, hogy személyre szabott.
Tamara Laroux Shot Herself, & Went to Hell, Then to Heaven and BACK!!
www.youtube.com/watch?v=HGQDkCi-OIY
Howard Storm - former atheist - near death experience - NDE

Azért nem szerettelek volna a videókkal nagyon megijeszteni. Anno 10 éve, mikor én is komolyan gondolkodtam az öngyilkosságon, ugyanezeket a videókat megnéztem és volt némi eltérítő hatásuk.
Egyébként nem hiszek az örök pokolban, a kolasis aionios -t ugyanis nem vég nélkülinek kell értelmezni, hanem hosszú időnek.
Bolyki György: Mi lesz a pokolban?
www.youtube.com/watch?v=ol4Xvustuow
F. Farrar: Eternal hope (1878)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!