Hogyan csökkentsem a tikkelési kényszerem?
Figyelt kérdés
Egy 16 éves srác vagyok, és kialakult nálam egy engem kevésbé zavaró, de azért másokat idegesítő vokális tikk. Nem tudom hogy kellene leírnom, ilyen fújtatás szerű, néha percenként, van hogy 10 másodpercenként, de néha akár csak 10 percenként jelentkezik. Azért valamennyire engem is, és másokat is zavar, viszont orvoshoz (azt hiszem) még nem tudok elmenni egyedül, hisz nem vagyok 18 éves, a szüleim pedig nem visznek el, mivel szerintük csak akaraterő kellene hogy ne csináljam, és akkor elmúlik. Ezzel az a baj, hogy már többször is próbáltam visszatartani, volt hogy egy napra sikerült is, de utána amikor már nem bírom, olyan, mintha felgyülemlett volna az összes, és megállás nélkül történik, így szerintem nem is fog elmúlni attól, ha több napig visszatartom. Ha legalább egy orvos mondaná, hogy a visszatartás megoldja, vennék rá akaraterőt, de úgy, hogy nem tudom megéri-e több napon keresztül szenvednem vele, nem szeretném visszatartani, hisz ez nem egy könnyű dolog, ha visszatartom, az teljesen lefoglal, és semmi másra nem tudok koncentrálni. Mit kellene csinálnom? (A szüleim nem is akarnak orvosról hallani…)2022. jún. 11. 14:03
1/1 anonim 

válasza:

A háziorvoshoz elmehetsz egyedül is, és ő ad beutalót pszichiáterhez. Oda is elmehetsz a szüleid nélkül, csak elvileg szülői beleegyezés kell hozzá. Ez szorongásos betegség, nem gyógyítható visszatartással, sőt, az csak árt. Ha nem fogad szülői engedély nélkül a pszichiáter, akkor a háziorvos beszéljen a szüleiddel. Ez kiskorú veszélyeztetése, bűncselekmény. Ők nem orvosok, hogy megállapítsák, hogy ez nem betegség. Az egészségügyi ellátásodról kötelesek gondoskodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!