Lehetséges hogy az iskolai bántalmazás miatt lett olyan mértékű szociális fóbiám, hogy csak emiatt képtelen vagyok egy kapcsolatra?
Ugye az iskolai cikizés a fő indok arra hogy valakinek szociális fóbiája legyen
Az enyém nagyon súlyos. Annyira hogy soha nem lennék képes együtt lenni valakivel. Nézem az embereket és nem értem hogy hogy képesek lefeküdni egymással.
De más területem is kijön. Inkább éhezem, csak ne kelljen rendelni kaját, vagy lemenni a boltba; emberek közé.
Csak nagyon kevés fizikai kontaktusom volt férfiakkal, de azokat is nagyon szégyellem utólag.
Volt többször is hogy megdermedtem, ha valaki hozzám ért. Azóta is undort érzek.
Több minden miatt is bántottak, több gyerek is és emlékszem hogy én nem reagáltam, csak átnéztem rajtuk. De azt tudom hogy egy semminek éreztem magam, nem is éreztem magam embernek, miközben többen összefogva gúnyneveken hívtak. Ez már 15 éves sztori de még mindig bánt
Olyan gondolataim vannak, hogyha valaki megdicsér, az milyen ciki neki, mert nem tudja hogy egy meggyötört, bántalmazott embert dicsér, akit a menők cikiztek és hogy ez milyen ciki neki.
Lehetséges hogy csak emiatt lettem ennyire szociális fóbiás?
Még mindig gyűlölöm őket és ha igaz hogy csak miattuk lettem ilyen, akkor bosszút kell állnom bármi áron.
Pár év cikizés tönkretette az egész életem.
2 bántalmazóm szó szerint a világ 2 egyik legrondább embere, mégis évek óta van kapcsolatuk. Nekem meg soha nem volt és nem is lesz
Ismerős nagyon is , de őszinte leszek ami egyedül segítebi fog az jó pár megbízható kapcsolat. Keress olyan barátokat pl munkahelyről akikben tudod hogy megbízhatsz és tudatosítsd magadban hogy nem minden embger gyökér, altálában ilyen csak az emberi természet de mindim vannak kivételek.
Nekem igazán az első komoly kapcsolatom segített nagyon sokat, főleg hogy ennyi időt tölthettem egy emberrel aki tényleg megérdemi. Egyébként az ember utálatom nekem se fog elmúlni sajnos...
Voltam már klinikai szakpszichológusnál. Hát semmire nem mentem vele
Nem id értem mi értelme van a terápiának. Senki nem tudja visszaforgatni az időt és megváltoztatni a dolgokat
Terápia segíti a feldolgozást és szoc fóbra is jó. Azzal már nem tudsz mit kezdeni. A kialakult betegséged viszont tudod kezeltetni, hogy elmúljon. Épp ez lenne a lényeg. Az, hogy jobban legyél.
Ha elüt egy autó és eltörik a lábamm, nem otthon kesergek, hanem elmegyek begipszeltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!