Mi lehet ez? Ennyire stresszes vagyok?
Ahányszor sorban kell állnom egy kasszánál például, vagy várnom kell valahol hogy sorra kerüljek, rosszul érzem magam.
Olyan érzés mint a halálfélelem, vagy valami erős rettegés. El kezd gyorsan verni a szívem, izzadok, szédülök.
Miért nem tudok várakozni úgy mint a normális emberek?
Volt hogy be mentem vásárolni egyedül valahova, semmi bajom nem volt, de amikor megláttam a kasszánál a hosszú sort, csörögtem a férjemnek hogy jöjjön be. Ha ő ott van, akkor oké, mert tudom hogy bármikor kimenetek a kocsihoz, ezért nem is félek. De ha nincs ott akkor attól is rosszul vagyok, hogy nem hagyhatom ott a helyet csak úgy.
Nincs semmi rossz emlékem, nem történt semmi, nem értem miért alakult ki ez nálam.
Volt hogy kijöttem a bankból, nem tudtam tovább várni. De ahogy kitettem a lábam egyből elmúlt minden rossz érzésem. Vissza áll a szívem is a normális ritmusára, mintha nem is lett volna félelem.
Van másnak is ilyen?
Középkorú nő vagyok.
Agorafobia - fobia sorbanallastol, piros lampaknal, stb.
Pszichologus tud segiteni kognitiv viselkedesterapiaval: beallsz a sorba es megallod hogy elgyere. Ez a hozzaszoktatas technikaja. Vigyazz mert ha nem kezeled egybol az agorafobia az eleted mas teruleteire is kiterjedhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!