Ha Borderline zavaros vagyok, akkor pszichiátriára kerülök?
Szerintem is felejtsd el ezt a hülye megbélyegzést.
A mai világban érzelmileg labilisnak lenni teljesen érthető.
#2 és #5: A borderline nem "kőkemény" mentális betegség, hanem személyiségzavar, és nem mindenkinél egyforma, léteznek enyhébb és súlyosabb esetek is.
Akinek egy ilyen kérdésre az első reakciója az agresszív késztetés, hogy invalidálja a kérdezőt ("nem is vagy borderline-os, csak majomkodsz stb.), azzal valami komoly gond van.
Kérdező, aki érzelmi vagy mentális problémával is képes a normális életvitelre, tehát ellátja a feladatait, dolgozik vagy tanul, gondoskodik magáról, és nem veszélyes se másra, se önmagára, azt nem fektetik be pszichiátriára.
A borderline diagnózis önmagában nem indokolja a kórházi kezelést. A felnőtt lakosság kb. 2%-a borderline valamilyen mértékben. Ha mindenkit befektetnének, összerogyna az egészségügy.
Bekerülésre az adhat okot, ha öngyilkossági késztetésed van és bizonytalan, hogy ezt kontrollálni tudod. Ez az én orvosom kritériuma. Önmagában öngyilkossági késztetéssel nem küld be.
Más orvos lehet szigorúbb és már halálvággyal is beküldhet.
Ezen kívül talán az adhat okot, ha ambulánsan nem sikerül jobb állapotba hozni, hol túladagolod amit felírt, hol nem szeded.
Nagyon dühöngő, agresszív állapot is okot adhat kórházi kezelésre.
Hülyeségeket mondasz és kész. Jó hogy lepontoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!