Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hova fordulhatok ha nem...

Hova fordulhatok ha nem akarok befeküdni?

Figyelt kérdés

26/N vagyok.

12 éves korom óta küszködök szorongással, szedtem gyógyszereket, jártam már pszichológusoknál.

Utoljára a Semmelweisen voltam ilyen 2 hetes viselkedés csoporton.

Viszont: mindenki azt javasolja, hogy feküdjek be Tündérhegyre, de nem akarok. Sajnos már odáig fajult a helyzetem, hogy a mindennapi teendőket alig tudom ellátni, remegek, fogyok, nemtudok főzni, aludni, enni, de kívülről semmi nem látszik. Olyan önkontrollom van, hogy senki nem lát semmit, de belül szétesek.

Kértem segítséget az egyetemen, háziorvostól, stb, hogy milyen TB lehetőségek vannak, és csak a Tündérhegyet javasolják.

Ti mit tudtok még, vagy tényleg csak a befekvés az egyetlen megoldás a tartós mentális betegség gyógyítására?

Én tudom, mi gyógyítana meg(szerető közeg, figyelem, elismerés), de ezeket nem fogom most megkapni a jelenlegi környezetemben.

2022. máj. 8. 22:21
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha már mindenki szembe jön az autópályán, akkor érdemes lehet elgondolkozni, hogy jó irányba haladsz-e...
2022. máj. 8. 22:50
 2/4 anonim ***** válasza:
Ezek szerint most már nem szedsz gyógyszereket? Nekem 20 év után se sikerült leszokni róluk, de legalább így megvagyok valahogy. Tudom, hogy gyógyítani nem fognak meg soha ezek a "gyógyszerek" de legalább tünetmentes vagyok többnyire. Nekem sincs sajnos semmi, ami úgymond kigyógyítana, pláne szerető közeg, figyelem, elismerés, meg az anyukám is nem túl rég halt meg, kb 6-8 hónapja. Te még fiatal vagy, próbálj meg változtatni az életeden, és kerülj olyan közegbe, ahol ezeket megkaphatod. Mondani könnyű tudom, de egyszer sikerülhet. A tündérhegy meg nem biztos, hogy ördögtől való, ha már mindenki ezt ajánlja.
2022. máj. 8. 22:54
 3/4 anonim ***** válasza:
0%
Szeretetért meg figyelemért ne feküdj be. Neked igazából ez lesz a probléma amit írtál, hogy céltalannak érzed magad mert olyan a családi háttered. Érdemes lenne esetleg munkát és életmódot váltani. Ha egyedül érzed magad, akkor kicsit lépj ki a komfort zónádból. Ha érdekel részletesebben akkor leírom priviben nekem mi segített.
2022. máj. 8. 23:00
 4/4 anonim ***** válasza:

Én is szorongással küzdök, nekem kicsit segít a sport és az olvasás, naplóírás. Néha a zene is.

Ha esetleg van kedved, kicsit részletesebben leírhatod a helyzeted, akár üzenetben is. Szívesen beszélgetek, ha úgy érzed, az segítene.

24N

2022. máj. 9. 00:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!