Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Előnyös piros fénynél olvasni?

Előnyös piros fénynél olvasni?

Figyelt kérdés

Olyan szempontból kérdezem, hogy várhatóan kevésbé nehezítené az elalvást?

Tudományos jellegű, de alapvetően szórakoztató céllal íródott könyvre gondolok

2022. máj. 7. 14:02
A kérdező szavazást indított:
Igen, biztosan és jelentősen (linkelem a tanulmányt)
Szerintem igen, előnyös
Talán
Sok reményt nem fűznék a dologhoz
Kimondottan káros (szemre, ágyra, pszichére)
Lövésem sincs
12 szavazat
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Én dolgoztam piros fénynél(sötétkamra) és borzasztó ott lenni huzamosabb ideig. Semmit nem lehetett látni. Az a halvány derenges ami ott van nem alkalmas olvasásra.

Természetes fénynél a legjobb szerintem olvasni.

2022. máj. 7. 14:22
 2/3 anonim ***** válasza:

Nyilván nem halvány derengésnél, hanem megfelelő erejű meleg fénynél akar olvasni. Már én is gondolkoztam rajta, hogy kellene egy sólámpa a szobába is, de az még talán gyenge lenne olvasáshoz. Esetleg használj kékfényszűrő szemüveget.

Reggel meg ugyanilyen fontos a hideg fény, sipirc a szabadba (jár itt a szám, hehe) vagy díszkivilágítás hideg fénnyel.

[link]

[link]

2022. jún. 24. 11:17
 3/3 A kérdező kommentje:

Igen, a második válaszoló érti a lényeget! Tehát nem sötétben ,hanem piros fénynél akarok olvasni. Megvilágítási intenzitásban kb hasonló értéket lőnék be, mint a "színes" (azaz fehér, tehát nem monokromatikus) fényénél szoktam ha olvasok.

A technikai dolgokat tessék csak rám bízni 😉 Abban viszonylag jó vagyok.

2022. jún. 24. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!