Akinek generalizált szorongása van, hogy jutott el odáig, hogy kezeljék?
Nekem az orvosom a terapeutám is. Ilyen képzettsége is van. Sématerápiát tart nekem hetente vagy kéthetente.
C-PTSD-m, szorongásom és depresszióm is van. Régi orvosom szerint nem sima, hanem bipoláris.
A szorongásom mixes: generalizált és kicsit szoc. fóbos.
Nekem szorongásra gyógyszert is írt, mivel a terápiának hosszabb távon lesz eredménye.
REGGEL 300 mg, azaz max adag Elontrilt, 75 mg Pregabalint (ezt generalizált szorongásra lehet csak felírni, hasonló gyszer a nyugtatóhoz) és 200 mg Lamepet kapok.kapok.
DÉLBEN semmit
ESTE 150 mg Pregabalint és 1/3 szem Tritticot (ez álmosít, segít aludni)
Napi max 1 mg Rivotrilt behetek be. 1 vagy több részletben. Kevesebb is lehet. Munkaidő után, otthon szoktam bevenni, h munkahelyen ne legyek szedált.
Antipszichotikumokat próbáltunk. Vagy átaludtam az életem, vagy akatíziát okozott.
Elontril olyan antidepi, ami szerotoninra nem hat, csak noradtenalinra, így nincs szorongást csökkentő hatása. Csak depresszióra jó. A szerotoninosak illetve szerotonint és noradrenalint is tartalmazó antidepik nem hatottak szorongásra. Kb 8 félét próbáltam. Emiatt muszáj kifejezetten nyugtató hatásu gyszert is szednem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!