Mennyire jellemző, hogy a pszichiáterek maguk is súlyosan mentálisan betegek?
Találkoztam addiktológián súlyosan alkoholfüggő orvossal, tb-s rendelésen szorongóval. Rendelésen magabiztos volt, de láttam egy másik helyzetben, ahol látványosan szorongott.
Tb-s rendelésen sokszor rengeteg beteget kell ellátniuk, deszkává fásulnak közben. Ez igen frusztráló, sok beteg problémás viselkedésű, esetleg még a tudását is kérdőre vonja. Könnyen kiégnek, ami a rendszer hibája. Emiatt fordul elő, hogy esetleg elszakad a húr és türelmetlenek vagy bunkók azzal a beteggel, akik nem követik vakon az utasításait vagy túl sokat panaszkodnak mellékhatásra
vagy az állapotukra.
Kórházban több olyan orvosssl találkoztam, aki valószínűleg nem kiégés miatt volt nagyon provokatív és bunkó. Láthatóan élvezte, ha belemarhat a betegbe. Sajnos olyan is van, aki azért választjs ezt a szakmát mert a betegeken büntetlenül kiélheti az antiszociális és/vagy nárcisztikus viselkedését. Az ilyen eset nem túl gyakori.
A pszichoterápiás képzettséggel is rendelkező orvosok viselkedése egészen más a beteggel. Partnetként kezeli a beteget, hagy beleszólást a kezelésbe. Az indulatkitörések, bántó vagy egyéb hibás viselkedés kevésbé frusztrálja őket. Tudják, hogy a beteg nem szándékosan ilyen, épp azért jár hozzá mert ilyen jellegű problémája is van. Abban segít, hogy jól tudja kezelni az indulatait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!