Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért történik ez velem?

Miért történik ez velem?

Figyelt kérdés

Néha gyakrabban, néha ritkábban, de valamikor mindig megtörténik, hogy belekerülök valamilyen kellemetlen helyzetbe és ahogy próbálok kijönni belőle, minden egyes további lépésemmel csak keverek még egyet a kakin... Mások ezt lehet, hogy könnyebben feldolgozzák, de én utána még sokáig agyalok rajta. Egy maximalista hogyan is tudná gyorsan feldolgozni a sikertelenségeket...

Minden értelmes válasz segít, akár tanács, akár saját élmény vagy tapasztalat leírása.

2022. ápr. 14. 09:00
 1/1 anonim ***** válasza:

Egyrészt megbékélsz a hibáiddal és a tudattal, hogy sem te nem vagy tökéletes, sem a világ nem az. Sikertelenségeket nevezd át kihívásoknak és leckéknek és vizsgáld meg, hogy mit tanulhattál belőle. Legközelebb ugyanabban a helyzetben biztosan nem fogsz ugyanabba a hibába lépni, vagy ha mégis, az csak azért lehet, mert nem tanultad meg még jól a leckét. :)

Vedd könnyedebben az életet! :) Gondolj bele abba, hogy nekem egy barátnőm azt mondta, hogy ő mindenen tud nevetni. Én ezen azóta is agyalok, hogy vajon csak mondja vagy tényleg, de kihívásnak veszem és én is igyekszem minden kihívásomon nevetni görcsölés helyett.

A kellemetlen helyzet logikus módon szorongást vált ki szinte mindenkiben, márpedig ha a szorongást elkapod és elfújod egy szép nagy lélegzettel, mert kineveted saját magadat, hogy háhá, már megint elcsesztem, na és :) , akkor a felelősség súlya helyett könyedén továbblibbenhetsz további hibázás nélkül pl. Hm? :)

2022. ápr. 24. 01:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!